miercuri, 6 mai 2020

Cum suge pula Radio Romania Libera

Radioul finantat de serviciile americane ca sa pravaleasca comunismul din Europa de Est este in prezent un website si o pagina de Facebook care imprastie propaganda a la Sputnik de la iubitorii nostri frati rusi.

Adica daca nici macar in publicatia asta sa mai ai incredere, atunci in cine?

Iohannis este vazut ca un instigator si incitator la ura impotriva ungurilor. A mentionat de 7 ori PSD/pesedisti in discursul sau, dar unii trag de aici concluzia ca e vorba despre unguri. CSF? Apoi, fara nicio legatura, din senin, avem vesti despre Rusia cum pedepseste cu inchisoarea postacii de fake-news, ia uite, ce ferma si onorabila actiune, ca Kim al Coreei de Nord este bine, in vacanta, nu a fost operat, asa cum credem toti, pozele alea in care este tinut sa nu se prabuseasca nu sunt mentionate, iar doctorii moldoveni (Moldova fiind un stat esuat - oficial recunoscut de guverne ca al SU-ei, de exemplu) ii depasesc pe ai nostri. De ce nu apar stiri din Vest? Germania, Anglia, Italia - mai ales ca sunt cele mai mari diaspore de romani acolo.

Evenimentul proaspat de acum cateva zile, trecerea printr-un siretlic politic prin Camera Deputatilor a unui proiect de lege anti-constitutional ce conferea autonomie pe baze etnice a unei regiuni din tara, este vazut ca o "mistificare", "mitologie" sau o "veche himera" scoasa din sertar, episodic, de catre un politician nationalist care vrea sa castige capital politic. Nu s-a intamplat nimic acolo, boss, Iohannis si-a batut joc de unguri si atat - nu?

Dar cel mai brutal scuipat in ochi este cuvantul "nomenklaturisti". Frumos spus. Bine spus. Mai ca ai zice ca e tradus direct din rusa. Dar noi stim ca e din germana, ca asa se scrie si acolo, cu k nu cu c. Sunt neo-nazistii gay - troli de facebook din Berlin. 






Adica si de digi24 stiai ca isi baga Securila coada, dar luai stirile pe pita, ca stiai ca sunt mai obiective decat altele. La fel, documentarul Recorder despre cum se fura padurea, afacerile necurate ale primarilor de sate cu asfaltul si filtrele de apa - nu poti sa nu contesti veridicitatea lor, cat si impactul lor, chiar daca sunt facuti pe bani de la servicii. Dar totusi... asta e prea mult.

Lumea se duce dracului. Semnele sunt acolo. Acum nu mai poti sa il scoti pe prost din ale lui. Este convins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu