Actualmente, toți preoții și părinții vorbesc și dau sfaturi, cele mai izbitoare dintre ele, fiind cele legate de căsătorie, de dragoste și de locul femeii în raport cu al bărbatului. Unii dintre ei, părinții, oficial, nu au cunoscut nicio femeie, nu au trăit cu niciuna, nu au simțit dragostea consensuală niciodată și nu au avut viață de familie. Bineinteles, asta nu înseamnă că îi face neapărat neștiutori în cele ce îi sfătuiesc pe alții. Că doar cunoștiințele se pot acumula și din cărți, nu doar empiric, ceea ce consider eu (și unele elite, chiar din creștinism) că ar fi o cunoaștere adevărată.
Actualmente, toți preoții și călugării vorbesc și dau sfaturi despre căsătorie, dragoste și rolul femeii în societate din cărțile lui Sf. Ioan Gura de Aur (347 în Antiohia – d. 407). Care a fost la rândul lui un om, care, oficial, nu a cunoscut nicio femeie, nu a trăit cu niciuna, nu a simțit dragostea consensuală, nu a avut viață de familie etc. Educația lui însă, a fost începută de mama lui, ceea ce îi conferă întrucâtva experiență în iubire consensuală față de o persoană de sex opus, fiind descoperit recent că centrii nervoși ai omului sunt vecini sau chiar aceiași în ce privește dragostea de mamă sau de iubită. Când mama lui a murit, Ioan s-a făcut ascet. Oricum, asta nu îi conferă experiență și în celelalte, concubinaj, părintaj, daca pot să spun astfel, și creșterea copiiilor și restul domeniilor unde dă sfaturi. Printre altele, deloc legate de subiect, acest sfânt care a trăit în epoca fierului este cunoscut ca tatal antisemismului in crestinism, doar din câteva pasaje aiurea ce s-ar presupune că ar instiga la ură față de evrei. Spun acestea nu ca să îl discreditez; lucrul acesta este important pentru observarea amploarei influenței lui asupra celorlalți teologi.
Alte cărți apărute în aceeași perioadă, secolul IV, sunt Kama Sutra și Cartea siriacă a pașilor. Se pare că în acest secol a fost accentuată cultura în ce privește femeia și iubirea ei. Este cunoscut că în timpurile străvechi societatea era una matriarhală, iar locul femeii unul nu modest, dar acum, odată granițele imperiilor schimbate și apariția unui nou actor religios pe scenă, Iiisus, s-a declanșat o reevaluare a femeii și iubirii ei. Reevaluarea va determina o anumită imagine generală (negativă) asupra femeii și iubirii și va dăinui peste un mileniu, prima încercare de îndreptare va fi făcută de Dante Aligheri când introduce pentru prima dată (sau a doua oară, mai exact) termenul de "dragoste la prima vedere". Atunci au fost zorii Renașterii.
Dacă Kama Sutra a fost specifică în ceea ce privește femeia, dragostea și iubirea ei, The Syriac Book of Steps a evitat subiectul, concentrându-se pe "omul perfect" și alocând maxim 2 capitole din 30 iubirii, Sf. Ioan Gură de Aur a determinat imaginea principală a femeii în Evul Mediu, care a continuat și în timpul Renașterii, când renascentiștii era atacați și urmăriți de instituțiile religioase, și chiar și în zilele noastre, prin morile stricate ale preoților, care repetă ca niște cd-uri prinse aceeași poveste. Povestea care desconsideră femeia. Care i-a atribuit un loc "stangaci" în biserică, la slujbă (islamiștii i-au acordat un colț), care i-a atribuit calități de "ispititoare"și calea prin care păcătuiește bărbatul, "vrăjitoarea" atât de neînțeleasă pentru bărbații din jurul ei încât au acuzat-o de magie, arzând-o pe rug, "ajutorul" bărbatului care provine dintr-o coastă a lui. Povestea moralizatoare din care poporul trebuie să tragă "sfaturi" și învățăminte. Femeia, supusă și inferioară bărbatului, acesta fiind responsabil de ea și de îndreptarea ei. Dusă la extrem, în islamism, îndreptarea femeii se poate face cu palma, sau cu bățul, însă e foarte important să nu o înjure în timp ce face asta. Adică când o bate. Cele mai izbitoare vorbe din videoclip sunt: "Femeia este în nevoie (necesită) de disciplină". Deși islamismul s-a născut din creștinism, acest principiu de fapt, este unul iudaic-creștin vechi, creștinismul încercearcă de la începuturi să îl îndulcească, în timp ce islamismul l-a reliefat. Dar ideea e acolo, ascunsă în creierul reptilian a fiecărui creștin.
Vă invit să aplicați cu succes în zilele noastre sfaturile preoților și călugărilor ce citeaza dintr-un ascet din epoca de fier în ce privește iubita, soția și familia voastră. Dacă nu reușiți, nu e nicio problemă, sunt cărți (considerate oculte, apocrife și satanice, de creștini, desigur) care vă îndrumă spre calea perfecțiunii fără a atinge subiectul, sau îl atinge într-un mod natural și instinctual.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu