marți, 27 noiembrie 2018

Rasist? White-supremacist? Incotro, SUA?

Acum 500 de ani in urma, daca scrijeleai o pentagrama (sa zicem) sau o cruce intoarsa, in special daca erai femeie, erai ars pe rug, torturat sau inecat. Acum, daca desenezi o pentagrama cu pixul pe un scrap-paper ajungi sa fii dat afara de la job instant. Care ar fi diferentele? Neo-nazistii nu omoara oameni, nu ii mai gazeaza, nici nu pornesc razboaie. White-supremacists, la fel. Au intalnirile lor, in secret, in padure, dar nu linseaza negri si nici nu indeamna pe cineva sa chiar faca lucrurile astea. Este o chestie culturala, de traditie; se aduna in societati ca aia e religia lor. Da, lucrurile au fost grotesti, fie ca erai imperialist, catolic sau adept unui curent politic sau a unei ideologii - deci nu specifice nazistilor sau a altora - dar nu mai sunt,  si nu datorita ca oamenii au devenit mai buni, ci pur si simplu societatea s-a transformat in asa mod incat atrocitatile sa nu mai fie necesare, ba chiar fiind incomfortabile. Crestinii nu mai poarta razboaie si cruciade, nu mai inchizitioneaza oameni, dar nu din cauza ca religia i-a facut mai buni; societatea e cea care s-a modernizat.

Un neo-nazist si un white-supremacist e la fel de inofensiv ca o vrajitoare de acum 200 de ani.

Acum stim ca nu exista vrajitorie si zecile de mii de femei si barbati care au fost ucisi in numele Domnului nu omorau, otraveau sau linsau pe alti oameni. Dar oare stim si asta despre oamenii moderni, fie de rand sau white-supremacists?

Am invatat oare ceva din trecut? Soldatii Domnului din trecut erau 100% convinsi ca fac bine si lupta impotriva raului. Socialistii americani sunt 100% convinsi ca fac bine si lupta impotriva raului, pentru "medicina universala", "jos armele" si "Trump cel rau care e nazist si clown".

Stiti oare ce inseamna "racist"? Ati fi surprinsi ca nu e nimic de rau in definitie. Nu apare cuvantul "a suprima", "a extermina" sau "a uri" / "a dispretui". Nu. Inseamna convingerea cum ca daca te nasti intr-o rasa anume capeti trasaturile rasei aceleia, care ar putea fi mai putin benefice decat ale altei rase. Inseamna ca daca te nasti intr-o rasa apartii acelei rase. Inseamna, surprinzator, ca doi oameni de alta rasa sunt diferiti intre ei. Inseamna ca rasele sunt diferite. Inseamna ca o rasa poate fi superioara celeilalte. Inseamna ca diferenta intre oameni e cumva corelata cu rasa. Inseamna ca daca spui ca "negrii sunt mai buni atleti decat albii, domina sporturile de anduranta, luptele si fotbalul american" esti rasist. Daca te duci pe o alee si vezi 3 negri imbracati gangsta si ti se face frica esti rasist. Refuzi sa te duci ca femeie neinsotita de barbat in vizita in Middle-East? Esti rasista. Faptul ca esti rasist nu are nicio conotatie negativa in el. Mind blown. Doar tu ai fost spalat pe creier sa crezi asta. Ba chiar, e ceva natural, apare spontan in natura si la alte specii de animale si nu este nimic decat o generalizare menita sa iti confere siguranta.

Stiti care e definitia unui extra-terestru? O fiinta care nu traieste pe suprafata pamantului. Sa o tragem putin de par, facand un mic experiment: sa sariti in aer. Pentru mai putin de 1 secunda veti fi... extraterestri. Sa facem alt experiment. Sa luam orice om, oricare, la alegere, si sa il punem sa citeasca niste statistici globale ale IQ-ului, grupate pe rasa. Sa citeasca statisticile crimelor din SUA, tot grupate pe rase. E suficient sa le citeasca cu glas tare. Pentru un moment, persoana aceea este rasista, oricare i-ar fi convingerile.

Iar acelea sunt statistici si numere, fix lucrurile care ne ajuta sa vedem realitatea. Nu e nicio problema; am intalnit oameni care mi-au zis clar: fuck facts, feelings are more important.

Si de ce am vorbit de neo-nazisti si white-supremacists? Pentru ca nici de ei nu am vrut sa vorbesc. Pentru ca ei sunt inofensivi, exact ca o svastica scrijelita pe un perete. Sau de rasisti? Daca esti rasist nu inseamna neaparat ca esti un om rau si urasti alte rase/minoritati. Am vrut doar sa vorbesc de oameni simpli, de rand, cu familie, cu job, care isi vad de treaba lor, dar care, daca isi spun convingerile simple, efectiv, isi exercita dreptul la opinie, oricare ar fi aia, "Trump face o treaba buna", "e dreptul nostru constitutional sa ai arma", "ilegalii ar trebui deportati" - automat esti catalogat ca un neo-nazist si white-supremacist, huiduit, parat la compania unde lucrezi, asasinat social, ars pe rug in public samd. Pai rasistii si supremacistii din ziua de azi nu erau rai de la bun inceput!

Lucrurile sunt aceleasi doar taberele sunt schimbate, iar daca iti scrii istoria in timp ce o faci, exact ca tara care s-a luptat cu nazistii cand era aliata cu ei inainte, in timpul si dupa razboi si care acum lupta pentru democratie invadand alte tari pentru petrol, ele continua sa mearga ca pe roate.

Surprinzator, lucrurile se impart dupa o singura caracteristica a omului, in doua grupuri:
- daca iti place sa infloresti "adevarul", sa spui lucruri frumoase gratuit, despre tine si cei din jur, ca sa le placa, sa le placi lor, sa iti aprobi intotdeauna sefii, sa deformezi usor realitatea ca toti sa se simta bine, cel putin pentru moment - de stanga
- si intre cei care stiu realitatea, o vad foarte bine, nu vor sa o ascunda, spun pe sleau care sunt problemele si defectele celor din jur, cateodata chiar pentru satisfactia de a descoperi ipocrizia celor dintai, si incearca sa le repare personalizat, "fiecare defect potrivit grupului minoritar", oare nu suna familiar?, doar ca e vorba de defecte si nu de beneficii aici - cei de dreapta.

Socialistii nu au vedere lunga; ei traiesc doar pe moment si vad gratificatia momentana. Cei de dreapta ori sunt foarte inteligenti si au auzit de testul marshmallow si de cum functioneaza stiinta sau foarte prosti, doar ca raspund frustrarilor cauzate de socialisti.

Dar chiar daca polaritatea politica se stabileste din copilarie, extremismul, spalarea pe creier si propaganda nu. Cineva e de vina aici, iar valurile care ii ia pe oameni pe sus sunt umflate de cantitati nemaivazute de bani.

5 comentarii:

  1. Ideea că toți oamenii ar fi egali e de natură să mângâie orgoliile celor mai proști și să-i facă o masă de manevră utilă elitei. Prin urmare, există un puternic interes de se promova această corectitudine politică. Sigur că asta duce la aberații: universul e compus din lucruri diferite, ne naștem diferiți, nu există doi oameni cu aceeași amprentă. Dar, vorba vine, toți suntem egali. Pentru ca nu cumva Gigel să se simtă prost că nu-i menajezi sensibilitățile. Totuși, cui îi pasă de cum se simte Gigel?

    În România stăm mai bine, la americani e jale. Ceea ce arată că sunt un popor nu foarte isteț.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In SUA totul se explica prin bani. De la inceputul ei pana in prezent. TOT, absolut tot, inclusiv lucruri glorificatoare ca abolirea sclaviei, "intrarea" in cele doua razboaie mondiale - unde doar s-au amestecat printre invingatori si cam atat. Toata propaganda socialista e doar PENTRU bani si CU bani. Americanii nu sunt prosti, dar s-a ajuns sa nu isi mai spuna pe sleau opiniile, sau chiar sa vorbeasca despre orice altceva, de frica sa nu-si piarda jobul sau sa fie vazut ca fiind rai - ceea ce este intr-adevar un lucru prostesc. Nu vezi asa ceva in Romania pentru ca... nu sunt bani, din prima instanta. Numai in tarile unde sunt bani auzi de notiuni ca PC. Intotdeauna unde este o vaca de muls se gasesc oameni ofensati pregatiti sa te dea in judecata. De ce nu dau amerindienii si latin-americanii in judecata Spania, pentru genocidurile lor? Miau? Pai aia erau cu cateva niveluri peste americani.

      Ștergere
    2. Americanii obișnuiți nu sunt proști? Ăia care flutură stegulețele cu „mândru că sunt american” și care se scandalizează când te aud că declari că în anumite domenii femeile nu-s așa de bune ca bărbații? Păi nici măcar numele de țară n-au știut să și-l aleagă ca lumea:

      https://opozitie.eu/2018/de-ce-americanii-se-numesc-americani/

      Și România e vacă de muls. A muls-o și o mulge UE, de când am intrat în ea. Problema-i că România încă nu-i atât de spălată pe creier, încă n-are atâția corporatiști, atâția oameni cu vederi liberale, încă nu i s-au șters toate reperele, toată tradiția cât să poată aproba in corpore aberațiile ăstora. Aberații ca eliminarea pronumelui el sau ea în anumite școli din SUA sau a uniformelor de gen în anumite școli din Anglia, pentru a nu-i ofensa pe săracii transsexuali (vezi și articolul „Corectitudine imbecilă” de pe blogul meu). Din punctul ăsta de vedere, faptul că politicienii noștri înjură uneori cu nonșalanță sau îți arată degetul mijlociu e o dovadă că sunt mai puternici decât ai lor, oricât de paradoxal ar putea să pară asta.

      Iar faptul că CP e promovată puternic (alături de alte lucruri, ca homosexualitatea) se vede foarte clar atât în mass-media cât și în filme, care-s și ele un vârf de lance al propagandei americane. Aproape de nu mai poți vedea unul fără scene homosexuale (uneori prezentate mult mai în detaliu decât cele heterosexuale) sau fără actori complet neadecvați, ca să-și facă cota de diversitate. Au ajuns ca până și în fairy tales (Once Upon a Time) să bage homosexualitate sau în seriale SF clasice (Lost in Space) să bage negri. Nu contează că familia Robinson este formată din albi, că în carte nimeni nu era negru, că în serialul din 65 nimeni nu era negru, hei, suntem în 2018, hai să plasăm un copil negru, pentru CP. Găsim noi o justificare după.

      Este promovată, pentru că cu cât aplatizezi mai mult circumvolunțiunile omului modern și cu cât omogenizezi mai tare națiunile, făcându-le să renunțe la idei stupide ca suveranitate (vezi recentul discurs al Angelei Merkel), cu atât le poți controla mai ușor.

      Ștergere
    3. Apropo, uită-te la ce s-a ajuns în Suedia:

      https://www.youtube.com/watch?v=3KSJY0c8QWw

      Ștergere
    4. Nu iti raspund la toate, doar iti zic ca articolul ala cu numele e cretinoid. Da, America se trage din mai multi, dar se trage de hat, din darat, si au doldora de traditie/cultura/istorie. E indeajuns sa mergi intr-unul dintre muzeele lor. Sunt toba de istorie si cum si-au cladit-o. Nu mai sunt un "pseudo-popor" ci SUNT un popor si au devenit un popor cu 300 de ani inaintea Romaniei, daca e sa facem comparatii. Pentru ca aia face, analfabetul ala: comparatii cu Romanistan. Pentru ca uite cum se descrie: " Iar noi, cei care avem conștiința unei apartenențe la o nație reală, cu istorie și tradiție clădite pe sânge și nu pe vopsea propagandistică, " - lasa-ma sa inteleg, istoria aia cu Dacia-Romana (unde nu este nicio dovada istorica) si Mihai Viteazu, Stefan cel Mare si samd, asa-i? Traditie cladida pe sange - vreun mileniu de domninatie straina, otomana, turca, maghiara, rusa, bulgara etc?

      Ștergere