luni, 8 aprilie 2019

Cele doua minute

 ...pentru a nu fi prost. Sau, ca sa fim mai sinceri, sa ne folosim de principiul lui Pareto: hai sa zicem ca iti trebuie 2 minute ca sa nu fi prost in 80% din cazuri. Ma refer la obtinerea/validarea informatiilor folosind internetul.

Internetul este folosit raportat la inteligenta utilizatorului. 

Adica daca esti prost, il vei folosi in mod prost. Gen oameni care pun poze de la nunti pe Facebook, asculta manelele noi si originale, cum sa bagi bilete la pariuri sportive si... horoscopul. Bineinteles, poti sa treci si la nivelul doi unde poti sa razi de altii ca "auzi la ala ce zice ca a citit pe internet" si "daca ai citit pe internet inseamna ca e adevarat (sarcastic)" si "scrie pe internet (in bataie joc)" care nu inseamna nimic altceva, in traducere, decat "totul e fals pe internet, stiu eu mai bine".

Neintelegerea internetului in secolul prezent inseamna neintelegerea realitatii. 

Si nu, nu e de la fenomenul fake-news, chestia asta e aparuta dinaintea miriadelor de site-uri cu stiri false (scopul lor nefiind altceva decat click-baitul si monetizarea traficului), cu primele spargatoare de gheata, atat de renumitele fluierul si efemeride. Chestia asta e profund taraneasco-romaneasca. Ghiolbanul nu intelege ce e internetul si instinctual, datorita sentimentului de inferioritate, incearca sa compenseze si sa para superior prin dispret. Internetul nu e televizor sau o carte. Internetul e lumea intreaga rasfranta intr-un mediu virtual. Un scriitor din America, ateu militant care se razboia cu religia sa mozaica (care, dupa cum stiti, e foarte puternica la nivel afectiv), chiar a comparat Internetul cu Dumnezeu: un loc care le stie pe toate, o persoana care stie ce faci in orice moment si ceea ce vrei sa faci - feed-ul din Instagram e marturie. Nu numai atat: toti romanasii nostri din IT, ce s-au raspandit in toata lumea, s-au auto-instruit cu materiale furate de pe torenti. Internetul e atat de puternic incat e in stare sa iti aduca o viata de bunastare - acum 20-30-50-100 de ani toti romanii astia ar fi ramas la sapa de lemn.

Fix 2 minute iti ia ca sa confirmi sau sa infirmi o afirmatie pe internet. 

Depinzand de experienta. Pentru ca internetul, cum nu e un loc, e mai multe locuri, de la muzee, arhive, biblioteci, videoteci, imagerii si stiri volatile, trebuie sa ai niste principii. Pentru trierea si discernerea informatiei. De exemplu, in acest moment, putem spune despre wikipedia ca este o sursa ne-subiectiva si ne-politizata despre orice. Trebuie si un proces. De exemplu, auzi de un lucru, primul pas este sa il cauti pe wikipedia. Experienta, dupa cum ziceam. Necesita si putin timp. Dar, cu putina indemnare si ajutor de la prieteni, se poate. Iti mai zice unul si altul, uite-te ba acolo, citeste pe wikipedia, vezi ca site-ul oficial e aici, le iei numarul de telefon si ii suni si vorbesti cu ei, nu intrebi ca boul pe facebook ca sa iti raspunda alti boi care cred ca le stiu pe toate si te asigura sa "nu ai incredere in tot ce scrie pe internet". 

Romanii, sunt, in genere, o natie de prosti. 

Iar eu cred cu tarie ca asta vine cu balastul genetic. Oamenii astia sunt mai putin inteligenti, intoleranti, invidiosi si cumva sentimenli. Sunt si religiosi si atrasi de spiritualitate. Astea sunt caracteristici popoarelor asiatice, iar cum adevarul istoric incepe sa iasa oarecum la iveala, la fel ca firisoarele de iarba prin balegarul propagandei, intelegem si de ce Neagu Djuvara i-a mentionat pe cumani (dar nu au fost numai ei), de ce strainii (care sunt, de obicei, vestici) ne privesc ca un popor din Orientul Mijlociu (vorbim de ten si culoarea parului aici, or, romanii sunt negriciosi in comparatie cu restul europei), ne considera inferiori lor samd. Eu am ajuns la concluzia ca romanii sunt o alta sub-rasa, pentru ca da, rasele de oameni nu sunt doar doua, alba si neagra, ci sunt sunt zeci sau sute, doar ca nimeni nu le studiaza pentru ca nu isi ineaca cariera din cauza rasismului. Asa se explica, printre multe altele, si gustul pentru muzica balcanica, care e oarescum orientala, in special in partea sudica a tarii (popoarelor migratoare le era mai greu sa treaca muntii, asa ca ii evitau - daca faci o vizita prin Oltenia vei avea surprinderea ca oamenii sunt la fel de tuciurii ca tiganii). 

Apropos, ca veni vorba de poza de mai sus: partea mai alba e zona unde sunt unguri mai multi. Normal ca ei cauta zene in loc de muzica si filmek in loc de filme, dar, chiar si asa, ei nu asculta manele - ceea ce, iarasi spune cate ceva despre balastul lor genetic, ce nu are de-a face cu vechii huni sau maghiari, ci mai degraba cu un ghiveci de resturi de polonezi, austrieci, slavi, finlandezi samd. Ei nu asculta manele si nu au tendinte de genul asta. Imita si rezoneaza foarte bine cu tot ce vine de Vest. Ungurii sunt, in raport cu romanii, europeni. Masa enorma si amorfa a romanilor nu e europeana. Este un procentaj mic de oameni de alta calitate, iar asta se vede foarte clar, extreme puternice, doctor versus sofer de tir, iar foarte probabil ca acestia au substrat de pe filiera ungureasca (in nordul tarii), iar in Bucuresti sau Iasi unul foarte cosmpolit (evrei, greci samd). Diferenta rasiala intre Vestici si romani este la fel de mare ca intre romani si cioroi, vedeti in special IQ-ul. Romanii se aseamana mai mult cu tiganii (chiar si genetic, nu numai cultural) decat cu orice alta populatie vestica. Dar e prea multa gargara...

 Romanii nu inteleg cum functioneaza logica: ce inseamna un argument, o dovada, o sustinere, ipoteza, afirmatie valida samd.

Asadar, daca apare un distins dobitoc pe nume Dumitru Constantin Dulcan care zice ca "descoperirile recente din fizica cuantica au confirmat ca exista viata dupa moarte, suflet, Dumnezeu si minuni" nu ar trebui sa ne miram ca gloata neaosa pune botul la asa ceva, ba chiar binecuvanteaza clipa cand Doamne-Doamne le-a dat un asa sfant printre ei. Si e si doctor profesor! Uite ce fain vorbeste! Exemplul aici. Ba chiar are si alte inteviuri aici, titlul emisiunii fiind Miracolul nașterii și călătoria sufletului pe Pământ - cu Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan. Comentariile, din nou, sunt la fel de cretine:


Un om binecuvantat. Sunt mandru ca sunt contemporan cu dl.dr. Dulcan. Ganduri bune !

Magnific OM! În afara faptului că este o INTELIGENŢĂ vie, mai are două mari calităţi: are un suflet foarte bun şi este OM, lucru rar întâlnit astăzi! Mulţumesc, domnule doctor, pentru tot! :)
Misterele lui Dumnezeu nu pot fi explicate stiintific .Sfantul Pavel a zis f simplu "Lucrurile descoperite sunt ale oamenilor si cele ascunse ale lui Dumnezeu" .Anumite  explicatii ale lui Dulcan sunt de nivel prea inalt pt perceptia celor care nu sunt in domeniu si prea sarace pt un Dumnezeu atat de nepatruns

In fiecare biserica ar trebui sa vorbeasca acest geniu al Romaniei! Sa trezeasca poporul!!!!!


Este  o binecuvantare sa fim contemporani cu un geniu  ca Dl. Dulcan !


Foarte frumos , m ati facut sa plang. Ma simt vinovata de anumite lucruri din trecut. Tare as vrea sa le pot repara!!!
❤️

To Respectul Domnului pr Dumitru C Dulcan, Toate interviurile dinsului sint de mare importanta pentru a evolua multumim din suflet Lumina si iubirea pentru toata lumea


Mulțumesc pentru emisiune ! Sunteți minați ! Mulțumesc !


Este minunat tot ce faceți!
 Doamne ajuta!


Vă multumesc impresionant ,mai reveniți, vă rog cu informați benefice sufletului, să fiți binecuvantati .


Multumesc pentru informatii si-mi pare rau ca am aflat aceste lucruri abia acum.Cu multa emotie si regrete tarzii,va multumesc.


Multumim din suflet Pr. Constantin Dulcan, Adevarul! Lumea trebuie sa se informez ca sa evolueze spiritual si sa ne aducem aminte de unde venim


Si eu aş comenta , vis a vis de avorturi  , însă observ că nu răspunde nimeni , bine ar fi totuşi să citească cineva comentariile. Urmăresc cu interes emisiunile de spiritualitate


Multumesc .Respect


Dumnezeu vorbeste prin acest  OM!!!!


Da așa este un om deosebit
😚

Va multumesc din suflet pt informații...sunt foarte prețioase!


Mi-as dori sa inteb: pe cand si la Constanta?
 Si ar mai fi ceva de spus: eu, daca as fi in locul celor care conduc un canal de televiziune, nu as folosi acelas timp pentru orice subiect... as acorda timpul necesar unui subiect, nu l-as limita in timpul alocat unei emisiuni. I-as da timp sa se desfasoare firesc cu tot ce are acel suniect de dat... Sper ca am fost inteleasa. As fi mult mai flexibila. Sper sa nu deranjez si sa nu se supere nimeni pe mine.  Sunt multe de zis dar, fiecare lucru la timpul lui. Daca privesc cu ochii mintii viitorul, arata un pic diferit de ce facem noi azi... si asta ca sa fiu indulgenta si ingaduitoare, si sa accept totul... ca asa se poate acum.
Nult succes in continuare, curaj impletit cu bun simt, ca si pana acum, omenie si iubire multa si curata doresc tuturor!


Mulţumesc mult, mă ajutaţi la scrierea cărţii tatălui meu despre neam, din trecutul foarte îndepărtat..., precum şi din documentarele mele pentru un volum de proză cu originea familiei...Dl doctor este o arhivă mult inspirată...


In cazul in care nu am procedat corespunzator, dle dr. mai putem face ceva?


Niciuna dintre maimutele astea care nu inteleg realitatea nu si-au pus intrebarea cum poate un om sa vindece cancerul in faza terminala prin puterea mintii dar nu isi poate vindeca vederea (poarta ochelari) si chelia. Iar in exemplul meu de mai sus am afirmat ceva: il asculti pe bou doua minute si te tampesti instant. Si, cum cineva a zis ceva de genul "dar bine, ai ales doar cateva lucruri si doar generalitati ca sa il faci pe om prost", literalmente am luat aleator 2 minute din interviu si le-am notat (minutul 25 incolo). Rezultatul:
- a spus ca au fost oameni care s-au vindecat de cancer in stadiu final cu puterea mintii, ceea ce e o minciuna
- iar apoi, sfinte Sisoie, a spus ca copiii ce se nasc cu handicapuri (adica boli ce nu pot fi vindecate cu puterea mintii), AU ALES DESTINUL ASTA. Dovezile fiind marturiile oamenilor ce au fost in moarte clinica. 
- zice ca boala se sterge din ADN cu ajutorul amintirilor placute. Apoi isi declara sursa lui inspirativa, un sarlatan din America, care chiar daca a profesat ca doctor acum nu mai profeseaza, pe nume Bernie Siegel. Asta e siteul lui: Bernie Siegel, ce arata mai degraba ca a unui coach de dezvoltare inter-disciplinara personala (alti sarlatani). Pe wikipedia se spune ca studiile sale nu au avut rezultate si ca vorbeste fara nicio dovada. Iar pe site-uri gen quackery watch sau pseudo medicine alert ca asta domnul e celebru. Comentul meu intreg este aici jos.

2 minute...

Recunosc ca afirmatiile doctorului profesor sunt de anvergura imensa, gen cancerul se vindeca prin emotii pozitive, dar eu zic ca merge in 80% din cazuri.

Acum ganditi-va...

horoscop, homeopatie, zodiac, ghicitori, vrajitoare, popi care "deschid cartea", miracole, cancer stadiu final invins prin stergerea lui din ADN cu rasete etc

pacanele, ruleta, jocuri de noroc, alba neagra

firme de intermedieri, firme de plasare munca in strainatate, tepe de firma cutare, numar de telefon la registrul firmelor

legislatie rutiera, legea numarul cutare, institutia cutare, avocatnet punct ro, ce acte iti trebuie

... cate cretinitati se pot evita. Dar, cum ziceam... 

... dar trebuie sa ai si cu cine lucra. 

iar asta tine de ADN. De data asta, pe bune. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu