vineri, 10 ianuarie 2020

Ungurii - trairea continua intr-o psihoza veche

Tot mai mult, cu tot mai multe informatii studiate, cu tot mai multe discutii in mediul online (cu oameni care, ca si soferii nevrotici, de la volanul masinii lor, pusi sub protectia unui conflict cu ajutorul optiunii de a fugi rapid, sunt afectati de libertatea de a spune orice ce nu s-ar fi cazut in public), imi dau seama ca ungurii, intr-o sfera social-culturala, traiesc colectiv o psihoza veche.

Incepand de la poze, meme chiar, cu harta Ungariei Mari, agatata literalmente peste tot, in cladirile si institutiile lor culturale (gen biserici), la cea care arata pe bucati ce a fost si ce a ramas, cu titlul "Dreptate pentru Ungaria!", pana in prezent, cand cu moda #diversity, era o harta gen "cum se zice Craciun fericit!" in diversele ei regiuni (toate in alta limba decat maghiara).

Trairea este fantasmagorica; halucinanta si deliranta.

Nu a fost niciodata "Ungaria Mare". Administratia era agresoare, in forma continuata de mai multe ori in istorie, nu se pune vorba ca ar fi fost o victima si ca "ceilalti" ar fi atacat-o sfasiind-o in bucati prin Trianon. Iar diversitatea nu e comparabila cu cea a emigrantilor din Vest de azi; e mai degraba una coloniala si violent-asimilatoare. Oamenii aia ziceau "Craciun fericit!" pe limba lor pentru ca numai unguri nu erau, nu pentru ca erau "diversi", mandri si multumiti sa faca parte din Ungaria mare. Iar in ultimul timp, datorita maghiarizarii violente, nu le-ar fi parut rau sa nu mai fie "cetateni" unguri.

Harta Ungariei Mari e aidoma hartii Germaniei naziste in plina desfasurare, laudativa pentru ei insisi, ofensatoare pentru toti ceilalti.


Iar in timp ce Ungaria continua treptat sa se indeparteze de Europa, pentru ca europenii au notat criminalitatea ei si au stabilit pedepsele, lucrurile devin tot mai tulburatoare si mai jignitoare catre toate populatiile din jur, in special pentru romani. Explicatia e simpla: Transilvania nu numai ca avea/are cea mai mare minoritate, dar acolo e si leaganul cultural si civilizator al ei, infiltrat si copiat/imitat in orasele si scolile germane.

Nici macar nu se mai ascund sub slugarnicismul sau limba de lemn a politicii ca pana acum: o zic pe fata, sub privirile parintesti a unor noi dictatori neo-fascisti si nationalisti, ca Orban.

Pentru ca da, manifestarea e profund fascista si pune in valoare calitatea superioara a "sangelui pur unguresc", in timp ce restul, in special romanii, sunt "tigani".

Este infricosator? Da, este. Procedee de white-washing (spalarea imaginii calailor de mai demult, gen Horthy si altii), aruncarea cu noroi in Trianon, care este perceput ca o "tragedie", deformarea istorica, propaganda nationalista, incalcarea continua a orice precepte de valoare europeana si democratie conduc, inevitabil, catre un singur lucru. Ungaria este o bomba cu ceas. Ungaria sufera exact aceleasi complexitati ca Germania dupa primul razboi mondial, Germanie care va deveni nazista.

Sunt doua lucruri care o tin in frau: banii (europeni, desigur, de asta se explica o ingaduinta pe de-o parte dar si o apropiere treptata de Rusia pe de cealalalta) si populatia, care e in continua scadere, desi mesajul politicienilor catre cetateni este clar: faceti mai multi copii. Orban are vreo 5-6 copii. In Ardeal, stiu din vedere un preot reformat (!!!) care are 5 copii si isi instiga enoriasii sa faca la fel. Un alt pas urias a fost aruncarea de cetatenii catre ungurii din Romania, si nu numai. In schimb, deformarea istoriei e completa si infaptuita cu succes.

Si acum sa trecem la punctul central al articolului: despre unirea Transilvaniei cu Romania. Pentru ca istoria falsa si propaganda au pornit mult, mult mai demult, chiar sute de ani in urma. Tot sapand, am mai gasit un schelet in dulap. Daca va aduceti de-aminte, Transilvania a fost autonoma in tot cursul ei istoric. Cu ocazia destramarii Imperiului Habsburgic si a razboaielor mondiale s-au mai schimbat granitele; problema ce se punea era a cui este Transilvania acum? Pentru ca o data cu maghiarizarea fortata a zonelor de jur, obtii o gramada de cetateni unguri, chiar daca minoritari in zone locuite de altii. Ce te faci cu ei? Pai... poti o autonomie. Nu numai Transilvania a incercat asta; si politicienii slovaci in 1861 (nota bene, aceeasi perioada cu evenimentele din Ardeal) au propus o regiune autonoma pentru slovaci in partea de nord a Ungariei de atunci; granitele erau mult mai in nord decat cele aprobate de Viena in 1938, dar... ungurii au decis sa o calce in picioare si sa ii persecute pe initiatori. Suna cunoscut? Au facut la fel cu romanii din Transilvania. Vreo 60 de ani dupa, cu ce s-au dus la Paris, la Trianon?

"Romanii sunt o specie inferioara".

Nici macar nu glumesc.

Ca Transilvania sa nu devina autonoma, ci sa faca parte din Ungaria, s-au prezentat mucalit in fata europenilor, in 1920, cu concepte de genul ca romanii sunt o specie inferioara, incapabila sa guverneze, greu guvernabili, un popor mereu turburent, factor perturbator, majoritatea analfabeti, complet diferiti de ei si sasi, care sunt educati, locuiesc in orase si sunt cu mult mai nobili. Practic, romanii nu merita sa fie cetateni, sa aiba aceleasi drepturi si libertati; ungurii si sasii, desi in minoritate absoluta de vreo jumatate de mileniu, ei trebuie sa fie singurii cetateni, pentru ca ei au sustinut cultural zona.

Ganditi-va ca asta le-au spus francezilor, care, foarte probabil, erau cam aceeasi cu cei din ziua de azi: progresisti, cu idei sociale de fraternitate, egalitate si libertate. Aia sunt oamenii care au trecut prin Revolutia Franceza, daramand clasa superioara a nobililor si proclamandu-se egali si francezi toti, vreo 30 de ani mai tarziu chiar aparand conceptul unei Europe unificate (Uniunea Europeana), cu germanii, excluzand psihoza lor colectiva nazista prin care au trecut, ca un vis urat din care s-au desteptat mai apoi.

Le-a picat fata jos.

Bineinteles ca nu le-au zis nimic de rau. Au ramas probabil cu gura cascata, au clatinat din cap, s-au uitat unul la altul si au intrebat: "ce vor romanii, inca o data?". Pai vor egalitate si sa nu mai fie clasa nobiliara. "Ok, dati-le alora tot ce vor. Dar TOT ce vor. Ba chiar si mai mult daca se poate." Transilvania nu numai ca a scapat de sub influenta ungurilor; nu numai ca si-a recapatat autonomia; dar a si renuntat la ea, trecand complet si in unanimitate de partea Romaniei, care nu era chiar planuita si chiar ceruta pe sleau. Romanii isi doreau aceleasi drepturi si libertati si cam atat. Nu se asteptau la mai mult. Transilvania si-a ratat cursul autonom datorita politicilor Ungariei.

Revenim la stupoarea vesticilor. Episodul prezentarii ungurilor cred ca a socat. Este pe acelasi nivel cu a romanilor emigranti, peste tot prin Vest, care acum sunt deranjati de negri, refugiati, musulmani si alte minoritati. O populatie primitiva, spalata si educata de vestici, acceptata in tara lor, se prezinta in fata lor si spune de altii cat de primitivi sunt, si ca trebuie sa nu ii mai primim si toleram, ba chiar nici sa nu mai fie considerati oameni. E ca si cum un trib african s-ar prezenta unor englezi coloniali si cere aprobare sa atace si sa ucida tribul vecin, ca aia fac woo-doo si dansuri impotriva lor. Dar mai ales, ca nu se comporta ca niste oameni albi, asa ca ei. Era deja o jumatate de secol de la cartea lui Nietzche care a influentat profund gandirea oamenilor nobili la suflet din acea parte a Europei. Ce este omul pentru supra-omul? Este o ciurda care iti provoaca rasul sau rusinea ca si tu ai provenit din ei. Aliatii, francezii si britanicii, normal ca nu au ras de ei, dat fiind oficialitatea evenimentului; nici nu au incercat sa ii corijeze, har spiritului vestic care noteaza dar nu activeaza, lasandu-te pe tine sa iti dai seama unde gresesti; mai degraba, vazand primitivismul si barbarismul acestor lichele, au suspinat rusinati ca trebuie sa se murdareasca avand de-a face cu ei. Romanii, popor recent ca identitate, le erau mai degraba neutri si indiferenti; ungurii s-au descalificat grav si impardonabil.

Vesticii nu au facut nimic altceva decat sa restabileasca ordinea naturala a etniilor existente. Granitele trasate au fost mai degraba un proces doct de studiu si impacare a tuturor. Un copil de 12 ani ar putea sa le traga, la fel de logic. Efortul a devenit numaidecat nobil: sa dea oamenilor tarile inapoi. In acele timpuri natiunile au devenit si state, adica zonele cu croati deveneau Croatia, slovacii deveneau Slovacia, iar romanii Romania; inainte, nu conta ce administratie aveau si ce oameni aveai, era un fel de #diversity, dar segregat si fara exprimare nationala, anume pentru taxare si atat. Vremea imperiilor a apus definitiv. Tot atunci si Valahia si Moldova "au scapat" de sub dominatia otomana, fara niciun razboi, conflict cultural sau emancipare... ci doar o simpla intelegere tacita. Lucrurile au shimbat macazul pe fagasul lor natural.



Nu exista ungur, indiferent pe ce punctaj al scarii patriote (de la indiferent pana la nationalist) care sa nu faca parte din miscarea aceasta grosolana si schizofrenica. Toti, literalmente toti, au aceeasi gandire, ceea ce ne face sa mergem mai departe sa spunem raspicat ca cultura maghiara este nationalista. Xenofobia catre celelalte natiuni este inclusa in cultura lor. In viziunea unui maghiar sadea, ungurii au venit din Asia cu o cultura net superioara celei europene, s-au asezat in Panonia, au inceput sa cladeasca brusc orase si castele, toti vecinii au fost invidiosi pe ei, de-aia ii urasc, au avut o casta nobiliara milenara, duci si regi, iar ceilalti au vrut sa fure si sa strice ce au facut ei, in special romanii, pana la urma, puterile europene, nelasandu-se, din invidie, i-au dezmembrat.

Cultura maghiara e nationalista, xenofoba, iredentista si revansarda; este absolut ne-coabitabila cu orice natiune vecina, in special cu cea romaneasca. Si nu poti sa o zici pe sleau, ca altfel ai fi tu xenofob, gratie progresismului Vesticilor, la fel cum in SUA nu poti sa zici de un negru ca ar fi rasist, sau in UK de un musulman ca ar fi primitiv. Culmea, ungurii urasc Vestul, chiar si asa.

Contradictia Autonomiei Tinutului Secuiesc de azi, frapant contra multiplelor cereri, atat atunci cand a cazut Imperiul Austro-ungar, cat si dupa razboaiele mondiale (deci de mai multe ori, nu o data sau de doua ori) de autonomii etnice a tuturor, este explicat foarte simpla: ca nu exista. "Autonomia" pentru ei inseamna alipirea onirica catre o Ungarie de demult, de basm, o proiectie imaginara a nationalismului lor; un tinut doar cu unguri in el, fara romani, excluzandu-i automat si definitiv. O Ungarie culturala mai mica in interiorul altei tari. Adica... nici vorba de autonomie! De o retrasare a granitelor in urma "dezastruosului" Trianon.

Aproape orice document istoric unguresc este fals si manipulat, cat si orice argumente istorice. Si asta dateaza de secole, nu e doar opera iredentismului actual! In incheiere, va las doua harti (sau 3) exemplare. Dupa Trianon, prin 1920, s-a facut o harta a alfabetizarii, ca sa confirme (sau infirme) toata lumea daca "vlahii din Regat sunt mai saraci si mai inferiori ca rasa celor din Ardeal", asa cum au sustinut ungurii (alfabetizarea celor din Ardeal datorandu-se lor, se subintelege). Harta este urmatoarea:
Unde se vede clar cum tara Motilor si Maramures fiind cele mai defavorizate (adica fix romanii cei mai inversunati impotriva ungurilor, in timp ce basarabenii erau foarte unionisti), iar zona de mijloc, Secuimea cum ar veni, este leaganul civilizatiei (acolo scolile germane au fost inchise, scolile romanesti interzise, neexistand decat scoli unguresti). Chestiunea este lamurita usor, cu o alta harta, cea a distributiei tiganilor:

Ceea ce ne spune foarte multe de obiectivitatea studiului facut si cine erau "cetatenii", depinzand de la o zona la alta... Daca ati fi auzit vreodata de cultura si renasterea literara roma, sa ma anuntati si pe mine...

Si inca o harta, hazlie, care e menita sa schimbe chiar si biologia insasi, caci ungurii, genetic, nu sunt decat ramasite si franturi din alte populatii de-a locului, inrudindu-se absolut cu toti vecinii, inclusiv cu romanii, in procent majoritar:

Da, marimea penisului. Se pare ca ungurii au masura cea mai mare din Europa. Pentru ca asta se intampla daca faci studii pe baza la ce iti spune omul despre el insusi, si, mai ales, daca omul in cauza este si ungur...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu