duminică, 2 februarie 2014

Nespalata autosuficienta din Anglia

Circula pe net o chestie la care ii dau share toti suficientii de sine.



O nespalata pe cap din Rromania, in timpul ei liber de la pub-ul unde dadea cu mopul pe jos, a pus cap la cap neste chestii din care reiese ca tara noastra e minunata pentru ca:
- limba noastra face parte din limbile latine
- avem toate formele de relief si acces la Marea Neagra
- Dunarea care curge din Germania curge si la noi
- avem si alte chestii naturale, gen delta, pesteri si izvoare
- avem cele mai bune drumuri
- cimitul vesel si pe dracula cu ai sai
- si bineinteles, maxima cu Bucurestiul, micul Paris

Din pacate a uitat unele mici detalii, gen:
- locul 1 din Europa la coruptie + premii
- penultimul loc din Europa la alfabetism (comparabil cu Kazahstan, care nu e Europa)
- penultimul loc din Europa la igiena
- al doilea loc din Europa la consumat droguri

- primul loc la consumat alcool in randul adolescentilor si
- al 3-lea loc la consum alcool din Europa
- locul 3 in Europa la cele mai multe decese cardiovasculare (cauze: fumatul, lipsa exercitiilor fizice si alimentatia dezechilibrata)
 - cea mai religioasa tara din Europa
- cea de sus e corelata cu - cea mai mica medie de IQ din Europa
- cele mai putine fonduri europene absorbite
- locul 2 la cei mai putini medici pe cap de locuitor
- locul 2 la saracie si excluziune sociala din Europa

- locul 1 la scurtimea penisului (daca ar conta si asta la ceva, eu zic ca da, avand in vedere ca tot timpul istoric am fost sub dominatia altor popoare)

Bineinteles, eu nu am dreptate, pentru că eu compar mere cu portocale. Ea zicea de forme de relief, EU DE OAMENI. Mai ales, Bucurestiul nu a fost niciodata micul Paris, nu a fost niciodata comparabil cu Parisul si nici nu va fi. Tara noastra nu este o "insula de latinitate intr-o mare slava", limba noastra, chiar daca este latina, a urmat o cale mult prea balcanica, iar daca la celelalte tari latine le merge bine si per medie au IQ mare, asta nu inseamna implicit ca si noua ne merge bine si suntem oameni misto. Tot ce s-a prezentat in clip este o laba mintala, ca ce breji suntem noi si ca noi nu suntem mate fripte si este pe aceeasi unda de frecventa cu Giani de la coltul blocului care decat scuipa seminte, urla la meciurile de fotbal si e profesor in consum de masini si femei.

Dar stii ce e tare? Ca clip-ul incepe cu intrebarea ca "tu ce stii despre Romania?"


Si stii ce e cel mai tare? Ca toti nespalatii astia ce se bat in piept cu patriotisme si nationalisme ori nu au lucrat o zi in viata lor (asa cum e studenta asta basita), ori sunt someri, ori lucreaza in strainatate. Nu auzi pe unul care sa duca o viata decenta, care evita cu totul televizorul, este onest la locul de munca si cinstit cu clientii, dar, repet, pe absolut niciunul din astia, sa vina cu patriotisme gen.

Nota: cineva mi-a comentat ca filmuletul este unul bine facut si aplica foarte bine strategiile de marketing. Intr-adevar, grafica si sunetul sunt misto. Ca reclama isi face bine datoria. Banuiesc ca se pot aburi  si face de bani cativa englezoi batuti in cap, intr-un stil neaos romanesc. Dar sa nu credeti ca pana si asta este un lucru autentic. Formatul clipului e bazat pe un filmulet de succes care a facut valva ceva timp pe internet si care i-a adus creatorului un job in advertising. Dar nu, nene, nu pot sa zic ca e plagiat. Pot sa spun ca nu e autentic, e doar original. Indeajuns pentru mediocritate.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu