vineri, 8 noiembrie 2019

Progresistii internationali de Romania

Este tulburator sa vezi cum tineri, adica si eu sunt inca tanar, dar vad o mare masa de baieti si fete de vreo douj de ani, mai mici decat mine deci, prin aceleasi momente de rascruce ale vietii, criza religioasa, sentimentala, politica, existentiala etc, si ii vad, zic, cu fiecare generatie tot mai inculti, iliterati, incapabili.

Nu credeam ca romanii vor putea fi socialisti, avand in vedere trecutul comunist si prezentul pesedist.

Hai ca trecem peste generatia elefantilor, batranilor basinosi care regreta comunismul, dar aici e vorba de tineret. Unul singur nu a citit o carte, insa "s-a informat" de pe Facebook, aidoma mosului care"studiaza" problema de la RTV si Antena3. Din filmulete de 10 minute si din articole newyorker si washingtonpost. Am mai zis-o si in alt articol, 90% dintre romani nu inteleg conceptul separatiei puterilor in stat si care sunt alea in Romania, iar restul ramane, chiar si asa, o cifra incredibil de generoasa. Pentru ca majoritatea, daca nu toata informatia politica, parvine in Vest, cu precadere din SUA, tineretii sunt specializati in
  • bolile mintale ale lui Trump
  • noile minciuni si glume ale aceluiasi
  • gun-controlul - care e necesar (romanii neavand nicio experienta istorica cu libertatea de arme)
  • criminalitatea foarte ridicata (nu e, majoritatea crimelor sunt rafuieli de gangsteri, dar romanii nu au inteles fineturile politicii corecte)
  • iar criminalitatea e, desigur, datorata ca nu exista niciun control al armelor (exemplu relevator pentru ei e Canda si Australia, desigur)
  • sistemul de sanatate gratuit, asa, ca in Canada (paradoxal, ei chiar il au in Romania si se plang ca e la pamant, ca le mor copiii cu zile prin spitale, de arsii de la Colectiv si infectiile nosocomiale)
  • alte comparatii cu Canada (mai putin cu Suedia si Finlanda) si cat de naspa e in SUA
  • viitorul luminos al bunastarii daca s-ar da la toti oamenii bani moca, un venit lunar garantat, universal. 
In traiul mioritic lumea e binara, fie religioasa, sociala, sexuala cat si in politica. Asadar, sa vedeti puzderie de Trumpisti si socialisti cum se paruie, se injura, se fac prosti la noi pe Facebook. Oamenii astia, pe langa afirmatia mea bolduita de mai sus, nu au nicio tangenta cu SUA. Eu obisnuiam sa spun la prietenii mei de aici din SUA ca politica Trump nici macar nu te atinge, asa ca hai sa incheiem discutia, pentru ca sunt vreo 100 de oameni pana la el care te-ar influenta. Tatal tau, fratele tau, prietenii tai, popa de la biserica, primarul orasului, seriful, consilierii, judecatorii statali, guvernatorul statului... Repet: ei nu traiesc in SUA, nu au tangenta cu SUA, nici macar nu au iesit din Bucuresti (vom vedea mai jos specia cretina de non-provincial superior), dar ei stiu ca Trump e un prost si ii enerveaza la culmea simpatizantii sai.

Exemple de pe Facebook despre romani cum vorbesc despre "problema marelui comediant care distruge vieti in rolul vietii sale , altfel ar fi misto":



Am facut greseala sa spun ca Trump e imbatabil la discurs si nu are niciun contra-candidat real. Am fost asaltat de un card intreg de oameni cu intelegerea si inteligenta emotionala a unor copilasi de 8-12 anisor, pazitori la ciurde de vite. "Explica asta, explica asta!" urlau in timp ce imi trimiteau fraze scoase din context a lui Trump cu rasete pe fundal ca la comedii, ca sa ii arate melteanului cand trebuie sa rada. Atacuri la persoana, comparatii cretine cu kurzii, "deci, vezi, ca e posibil?", toate raspunsurile sub forma de intrebari inceapeau, de altfel, cu "deci". "Deci aia inseamna atunci ca eu pot sa <o gogomanie>, asa-i?" Oripilat, constat ca tinerii astia nu mai au nici inteligenta literara, pentru ca nu mai au contact cu beletristica, cu figuri de stil, cu metafore... Iti hohotesc scuipand si se uita cu ochi zglobii la tine si iti spun: "uite ce prost e Trump, a spus ca e cel mai bun la economie, hahaha!", in timp ce isi ia smartfonul si cauta pe google: "de fapt, e suedezul Frederick Xpenstein, pentru ca a castigat Nobelul la economie in 2018, si ala e considerat cel mai bun la economie pe planeta, hahaha!". In timp ce ma uit la ei, luandu-ma cu vertigo; nu stiu daca ati mai patit sa te apuce nebunia numai pentru ca il vezi cat de nebun e cel din fata ta si cum se uita la tine, cu privirea aia dementa si cu ranjetul ala bolnav. Imi dadeam seama ca si eu eram nebun. Am incercat regula unui singur exemplu. Si tot puteam astepta...

Ar fi prea multe de explicat; dar nu putem ca e prea coplesitor. As mentiona doar una: ca romanii cred ca electoratul lui Trump "e prost", needucat, taranos. Le-am dat linkul catre pew research, dar nu l-au inteles. Da, acolo intr-adevar apare ca mai multi cu facultate au votat cu Hillary si cei fara facultate pe Trump dar... o majoritate covarsitoare de latinos si negri au votat tot socialist. Pun o poza mai jos, exemplificatoare pentru IQ-ul celor atinsi de mesajul lui Clinton.
Adica fix cei mai slabi de minte au votat cu Hillary, contrar conceptiei comune. Putem merge si mai departe, ca majoritatea universitatilor americane sunt pline de programa socialista, lucru care e mentionat de Ben Shapiro, chiar a scris o carte, titlul e literal "cum universitatile americane spala pe creier tineretul", practic, voturile celor cu diploma superioara pot fi explicate, dar hai sa nu.

Hai sa ramanem la romanasii nostri progresisti. Nebunia merge si mai departe. Un baiat care nu a iesit din Bucuresti niciodata, nu a vazut vreun Iasi, o Timisoara, Brasov, Cluj, care isi imagineaza ca restul tarii e "provincia" si ca e un fel de Oltenie rurala, se apuca sa imi explice mie, traitor in SUA, cat de naspa e sistemul si lumea in care eu traiesc multumit. Cat de greu imi e mie, cate taxe platesc, cat de nesigura imi e viata si cat de aspru imi e sistemul medical. Eu nu am observat niciuna dintre ele... Si mai ales, baiatul asta ne explica si ce ar trebui facut ca sa fie reparata SUA.


Omul ala isi trimite copiii cu tigani aurolaci la scoala, suflatori in pungi cu prenadex. Nevasta-sa e muscata de caini maidanezi si cand merge la serviciu face slalom printre cacatii de caini de pe trotuar. Complexul lui de blocuri cu nume straine miroase a fecale, nu de caini, umane, ca tot Bucurestiul de altfel. Noroc, mai are doar 29 de ani de platit 3 sferturi din salariu pe apartamentul de 40mp. Nu are caldura de 2 saptamani, multumim lui Radet. Face 5 km in 30 de minute la volan, dar nu isi risca masina la care are rate pe 15 ani prin gropi, asa ca ia taxiul ce il jefuieste de 20 de lei extra (la banii lui aia sunt multi). Iese si ii trage 2-3 injuraturi, se mai porcaie, aia e rutina zilnica, ca tiganii, de altfel, ca aia sunt, 50% din bucuresteni. Am adunat bani in 3 ani decat a adunat toata familia lui de la Decebal incoace, el face foamea acolo, moare ars in cluburi ca in Colectiv, prin spitale, si e ingrijorat de problemele mele de aici. Si nici nu crede cand ii spun ca nu am niciuna. Dar nu numai atat, coaie; el e specie superioara mie ca e din capitala. Doar pentru ca s-a nascut acolo si nu in "provincie" ca mine. Nici nu ma pot compara cu el, tinand cont de viata aia mizerabila descrisa mai sus de mine. Pula mea, eu nici in Targu Mures nu imi amintesc sa nu imi cazut curentul sau gazul vreodata. Dar aia era "lumea a 3-a" pentru el...

Inca doua episoade si promit ca e gata. A fost Klaus Iohannis in vizita de l-au intrebat studentii de universal basic income.
După ce s-a prezentat şi l-a informat pe preşedinte că tocmai a terminat liceul şi se pregăteşte să plece la studii în Londra, tânăra l-a întrebat care este poziţia sa cu privire la posibilitatea adoptării unui venit minim garantat pentru toţi cetăţenii români. „Mă interesează foarte mult conceptul de universal basic income (trad. venit minim necondiţionat). Credeţi că am putea implementa un astfel de program în viitor în România şi care ar fi dificultăţile în implementarea sa?”, l-a întrebat aceasta pe Klaus Iohannis. „Poate găsim pe un specialist în domeniu care ne lămureşte. Excede sfera preocupărilor mele concrete”, a răspuns preşedintele. Moderatorul i-a invitat, apoi, pe rectorii universitari aflaţi în sală să răspundă întrebării, dar aceştia au refuzat.
Asta confirma tot ce am spus. Tineri cu facultate insa idioti sa fie influentati de politica de propaganda americana. Lucru ce e socant si ireal totodata. Fata nu stie nici macar termenul in limba romana la ce vrea sa intrebe. Lucrul acela, venitul garantat, nu e nici macar ceva politic, e un instrument de atacare a celor de dreapta. In traducere se intreaba "vreti sa se dea bani gratis, domle, la oameni?", iar orice om cu ratiune (nu exista niciunul socialist) ar raspunde oarecum "nu". Ca a doua zi, toata media sa rabufneasca "uite, e om dur, rece, rau, nu vrea sa ajute saracii, domle! E nazist!". Departe de definitia termenului cat si contextul lui, ca el nu poate fi plasat numaidecat in societati atat dezvoltate cat si unite/omogene, atat este ceea ce trebuie sa stiti de "universal basic income": nu are legatura cu economia reala, politica sau strategii de guvernare, de iesire din saracie etc; e doar un mecanism de aruncat noroi pe demnitari de dreapta, copiat din SUA. Fata aceea nu a citit in viata ei o carte despre politica; dar ea stie, la fel ca tinerii indoctrinati din SUA ca Trump trebuie demis, ca trebuie sa existe un venit garantat pentru toti. Sa se dea bani la lume, neica! Si mai ales, sa ii intrebe pe "nazistii" de dreapta despre el, pentru ca asta ii pune in incurcatura. Pe mine ma mira sceleritatea cu care presedintele a dat raspunsul corect si a si pleznit-o pe proasta. Nesurprinzator, niciunul dintre profesori universitari nu au dat curs, intelegand si ei mizeria.

Al doilea episod, e cel cu un gazetar, care a postat pe contul sau de facebook, neintelegand ca "progresist" a capatat valente peiorative in SUA, fiind asociat cu femi-nazi si baieti cu parul albastru cretini cu tatuaje #pride. E diametral opus cu "trump suporter" - care e la fel de peiorativ. Nu numai atat, "progresist" e asociat cu extrema stanga, cu leftistii sau stangistii, termen ce reprezinta deriva socialistilor, nu are absolut niciun epitet gen "putin de dreapta, putin de stanga".
Frati hipsteri, v-am gasit nume de partid: Partidul Progresist Roman. Orientare: putin de dreapta, putin de stanga, plm, cum e mai bine pentru oameni (si pentru animale). Slogan: Pentru ca, vrand-nevrand, toti o sa traim in viitor.
Adica daca si gazetarii nostri nu inteleg termenii si pana si ei sunt contaminati de propaganda socialista americana... unde se va ajunge?

Viitorul e sumbru. E plin de saracie. E plin de tineri analfabeti functionali, care nu prea inteleg realitatea inconjuratoare. Calitatea romaneasca se dilueaza tot mai mult cu migratia in masa a creierelor. Si vrand-nevrand o sa traim in el, nu? Pai, eu nu. Asta nu mai e problema mea. Eu sunt american si votez cu Trump, deci un prost pentru tinerii astia de acasa din Romania, care imi explica cat de naspa e tara unde traiesc, in timp ce eu ragai multumit cu burta plina in casa mea de 10 ori mai mare decat apartamentele lor ce miros a cacat, in cartierul meu suburban, cel mai bun din orasul american. Si stii ce? Acelasi instinct ma incearca si pe mine, fix ca pe "pronvincialii fascisti", aia needucati, moldoveni si capsunari: ca ar mai putea sa vina romani aici, langa mine, sa imi strice mie bunastarea. Pai, cu idei progresiste din astea, nu imi arde mie de vecini romani, sa stea acolo acasa la ei...
După ce s-a prezentat şi l-a informat pe preşedinte că tocmai a terminat liceul şi se pregăteşte să plece la studii în Londra, tânăra l-a întrebat care este poziţia sa cu privire la posibilitatea adoptării unui venit minim garantat pentru toţi cetăţenii români. „Mă interesează foarte mult conceptul de universal basic income (trad. venit minim necondiţionat). Credeţi că am putea implementa un astfel de program în viitor în România şi care ar fi dificultăţile în implementarea sa?”, l-a întrebat aceasta pe Klaus Iohannis. „Poate găsim pe un specialist în domeniu care ne lămureşte. Excede sfera preocupărilor mele concrete”, a răspuns preşedintele. Moderatorul i-a invitat, apoi, pe rectorii universitari aflaţi în sală să răspundă întrebării, dar aceştia au refuzat.

Citeste mai mult: adev.ro/pxoxai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu