marți, 9 iunie 2020

Lumea nu se schimba niciodata

Mi-am zis ca nu mai are rost ca sa tin un blog, chit ca imi exersam doar scrisul, nu era pentru public. Dar cred ca cititul iti face scrisul mai bun decat scrisul in sine, asa ca mai bine raman la el. In fond, acum e la moda sa faci vlog. Lumea se schimba - gresit spus. Lumea nu se schimba niciodata. Se schimba mijloacele, insa nu lumea, nu si sufletul, nu si genele, sau cel putin, nu pentru o perioada atat de scurta. Daca esti alt-right nazi (sau cealalalta extrema, socialist indobitocit de idei comuniste), nu iti mai reversi rahatul pe bloguri. Faci video. Taranul roman nu mai vorbeste de Italea si de cumparat oi in carciuma, ca face live-uri pe Facebook. Lumea nu se schimba, ramane aceeasi. Caruta si sapa s-au schimbat. Vagabonzii raman vagabonzi, cioroii cioroi, romanii tigani.

Puii de romani din Romania

Dar mi-am zis din nou, de ce nu? Ah, daca as face articolele mai scurte, superficiale si delicioase, asa cum fac altii mai slabi de minte care devin populari... Adica, timp la serviciu am berechet. Dar nu numai atat; am incercat sa port un oarecare dialog cu tineri romani din Romania. Rezultatul m-a socat foarte, foarte tare. Sunt pur si simplu imbecili. Troleala ieftina, chiar si de la pizde, ca "vezi ca e tarziu, du-te la culcare" ca, mai apoi, cand i-am trantit pula peste botnita mi-a raspuns naiva "daca pentru standardele tale ceea ce am zis eu e troll, atunci nu pot sa te sfatuiesc sa te lasi de internet ca in cazul tau iti dauneaza.". Toti te fac prost. Toti te ataca si sar la gatul tau. Un singur argument nu dau, un singur link, o poza si nu pot face diferenta intre persoana si afirmatie ca lucruri separate. Nu cunosc ce inseamna o eroare logica, o discutie, argument, un atac la persoana. Se cred destepti. Nu au cultura, nu au citit o singura carte, scriu cu pauza inainte de virugla si isi trag seva din filmulete de 3-5 minute de pe Facebook, Tictoc si alte minuni. Toate sunt americane. Asa ca nu sa nu fim surprinsi cum auzi copiii de romani, fix ca nea Vasile, fara bacalaureat, in fata scarii bloc, care explica 5G si oculta mondiala, cum iti explica protestele din SUA, cum sunt discriminati cioroii si cat de grea este viata acolo. S-au reunit si au facut si ei un protest in Romania pura alba si unirasiala cu afise gen ACAB si Black Lives Matter. Astea sunt problemele ce ii macina, de pe alt continent, o alta tara, cu oameni diferiti pe care nu ii vor intalni niciodata, sa mor eu de nu.
Video aici.

America o cunosc din filme si Facebook. Si nu au inteles. Nu au inteles nimic de la viata iar in momentul in care le explici, tu, carele ai mai citit o carte si ai un atuu pe care ei nu il au, pur si simplu faptul ca traiesti in SUA, te fac rasist sau nazist. Nu au inteles ca tu, din generozitate, nu vrei sa ii prozelitizezi, boala romanului, sau sa le dai sfaturi, ci doar sa le deschizi ochii. Ca ti-e rusine cu ei, ca toata Europa zice ca romanii sunt primitivi si prosti. Mostre de genialitate, de data asta, de la adulti cu acte in regula:

Bine ca nu e si faza cu "sua, cea mai mare democrație a lumii"...ca imi vine sa leșin de ras cand vad sintagma asta....democratie my ass

America nu este democrata nici macar din descrierea proprie. Si eu am locuit in America aproape 6 ani si nu am plecat de nevoie ci de buna voie. Am fost un alb privilegiat care locuia in Los Angeles.

America nu este democrata... Nu cand tot timpul sunt republicani la conducere. Nu cand oricare prost urla si incurca pe altii.

fain raspuns, am si eu o rudă care dupa câțiva ani acolo deja se crede american si ne spune la toți ca suntem vai mama noastra si el abia se poate deplasa odata pe an acasa si il scoate lumea la bere iar poze din concediu doar peisaje

lasal ca traieste in lumea lui. Prostul tot prost va ramane chiar daca este in America lui de Rahat.

cat de propagandist esti, cand nu ai idei ceva mai complexe, o bagi cu aia cu IQ-ul =))) toate studiile celor de la Departamentul de Educatie al SUA spun ca daca pui copil alb si copil negru in acelasi mediu, obtii aceleasi rezultate cum iti spune? pe scurt, daca scoti un copil negru din saracie va avea rezultate cel putin la fel de bune ca acel copil alb (chiar mai bune datorita rasismului sistemic impotriva lui, va avea o motivatie exterioara sa dovedeasca ca "nu are IQ-ul mai mic determinat genetic")

Toti dintre ei, unul singur, bai, nu stie ce inseamna separarea puterilor in stat si care sunt alea, fie in Romania sau in SUA. La astia "traiti", adulti, se mai adauga si altceva: invidia. La unii nu le vina sa creada ca eu locuiesc in SUA. Altii te injura: "mai du-te ma cu America ta de rahat". Altii iti explica ca "au plecat de bunavoie", fara avea insa rezidenta permanenta sau cetatenia - fiind pe viza de munca temporara. Se bucura cand aude ca "America o duce greu" (nu o duce) si remarca e mai bine in Romania. Mai sus explica o doamna cum un roman batos care se crede american e vai de mama lui si il scoate lumea la bere iar pe Facebook nu pune poze din concediu, ca tot romanul, sa dea clasa la dusmani, ci peisaje. In mod naiv, majoritatea restaurantelor nu au bere sau chiar alcool deloc, in SUA nu "se scoate lumea la bere" - se scoate la gratar, la om acasa, iar carnea si berea sunt mai ieftine decat in magazinele din Romania! Eventual se merge la pub/bar, dar acestea sunt vazute prost datorita criminalitatii ridicate, si chiar si acolo, nu "se scoate om pe om", nu exista conceptul asta la americani, sa te duci la o masa si sa stai la povesti, ci se merge sa vezi meciul! Femeia nici nu a fost in SUA vreodata!

Comparatia SUA - Romania, pe fondul strugurilor care sunt acri, chiar pana si a democratiei, este complet imbecila. Democratia din America, aia pusa intre ghilimele de iliterata de mai sus, a bagat la bulau cei 4 politisti ce, cica, au omorat negrul ala. Democratia din Romania, aia unde gloata asta se simte bine si ca nici ca nu se putea mai bine decat atat, nu a pedepsit niciun jandarm sau ministru ca jandarmii au omorat oameni cu gaze ilegale la proteste cu adevarat pasnice, cele anti-coruptie. Dar nu ai cum sa ii explici flamandului cum e sa fii satul. Toate astea din pura invidie - caci, diferiti de pulifricii de liceu sau facultate, oamenii astia au trait greul, au muncit, au spalat farfurii si au sters batrani la cur, durerea e mare, foamea de bani e acuta.

Despre proteste

In SUA exista o tagma de vagabonzi care nu exista in Romania deloc iar in Europa aproape deloc. Baieti tineri pe droguri care sunt fugiti de acasa si traiti pe cersite care se duc dintr-un loc in altul. Vagabonzi. Dar, ca roman, tu nu ai cum sa stii de ei. De fapt, nici nu poti intelege conceptul. Cum adica sa exista o clasa sociala de paria? De baieti tineri care cersesc si se calatoresc dintr-un loc in altul fara motiv? Ideea e inimaginabila pentru un est-european, intr-o lume saraca care nu ii dau de pomana, crescut intr-o familie extinsa, bunici si matuse, complet diferita de lumea protestanta vestica unde parintii te arunca de acasa la 18 ani. Ideea ca poti supravietui doar pe drumuri mi se pare chiar si mie fantastica si e un adevarat miraj al libertatii absolute.

Nu aveti cum sa intelegeti protestatarii americani daca nu intelegeti clasa vagabonzilor de aici, pentru ca in Romania nu exista. Un licar de imagine v-ar putea aduce American Nomads (documentar gratuit pe youtube), a carui recenzie i-am facut-o aici, sau Into the Wild. O mare masa de protestatari sunt din acestia: boschetari de meserie, tineri, de 17-25 de ani, fugiti de acasa, pe droguri, anarhisti, care vin din toata tara cu autostopul la evenimente de gen. Daca te uiti bine la ei (in filmuletele de pe internet), toti sunt aceeasi varsta, albi, au rucsacuri in spate, au cartoane fix din alea cu care cersesc la colturile strazii si cauta dinadins sa se bata cu politistii. Adica ei sar la gatul lor, nu invers.

De ce fac asta? E in natura lor. Faptul ca sunt pe drumuri reprezinta "o aventura" pentru ei, intocmai ca a protagonistilor din carti si filme fantasy. Se cauta pe ei, cauta sensul vietii, vor sa isi dea o insemnatate si o valenta. Fireste ca se viseaza eroi care lupta impotriva raului asadar evenimentele de gen nu sunt ratate; se aduna din toate colturile tarii, indiferent motivul de protest, in orasele mai mari si incep sa faca scandal. Nici macar nu fac parte din orasul respectiv. Observati patternul:

Sunt toti albi. Un singur negru nu e pe acolo. O caracteristica rasiala a oamenilor albi vestici e migratia, intotdeauna miscarea, fie cucerirea de noi teritorii sau colonizarea altora, facute in mod organizat, sau aleatorii, o deviatie a primei. Aditional, vine si oportunitatea mancarii, alcolului si drogurilor moca, caci se da atat de mancare, apa si medicamente de catre unele organizatii, cat se si jefuiesc magazine si se impartesc frateste drogurile intre ei.

Ilar, cineva ne demonstra cum politia brutalizeaza protestatari "pasnici", share-uind un filmulet in care se poate un magazin de bauturi alcolice cum arde in spatele politistilor.

La fel, e vorba de un roman traitor in Romania care este "interesat" de subiect si isi da cu parerea si ne explica ce se intampla acolo, studiul sau fiind un filmulet de 10 minute, o compilatie de cateva zeci de scene lungi de cateva secunde si scoase din context. Adica il arata pe politist cum da cu genunchiul la ceafa protestatarului cazut la pamant, dar nu il arata 5 minute inainte, cand acesta arunca cu caramizi in el. Toti din filmulete de gen sunt vagabonzi si saraci. Toti. Sunt si protestatari pasnici, dar pe aia nu ii arata nicaieri, ca sunt neinteresanti.

Mitul protestatarului platit

De la protestele anti-Trump din 2016 incoace lumea a observat un lucru ciudat: ca toti protestatarii au venit garla si cartoanele si semnele ce le tineau erau, de fapt, produse de firme de reclame, asa, pe banda rulanta, la unison, scumpe, si nu simple scrijelituri pe cartoane, cum ar avea un om obisnuit.



In discursul lui Trump despre proteste, el fiind informat de serviciile secrete, a zis ceva de genul: nu vom lasa Antifa si vagabonzii (toughs) sa ne distruga tara. Oare de ce a mentionat-o? Ca nu exista? Ca nu si-a bagat coada? Ca nu a activat numerosi membri? Ca foarte posibil nu i-a si platit? Sunt organizatii care au multi bani. Nu stiti despre ce vorbesc, pentru ca in Romania nu exista organizatii adevarate si nici nu au cum sa aiba bani, ca nu exista. Adica care chiar baga bani in oameni si ii plateste. Toate organizatiile astea sunt socialiste, deci, promoveaza idei progresiste si se insinueaza peste tot, inclusiv in educatie - de aici porneste ura anti-Soros, care, daca urmaresti firul banilor, e in spatele multora, inclusiv BLM si, nedovedit, Antifa. Pe aici, sa fii protestatar sau sa aduni semnaturi pentru proteste e o meserie. Te plateste $12-15/hr, te duci si tipi sau umbli dupa oameni. Si aia e.

Iar judecata romanului naiva si binara este urmatoarea: noi nu avem cum sa luam bani pentru ca noi suntem aia buni. Aia buni nu iau bani. Ceilalti sunt mizerabili si sunt platiti. Daca bosorogii pesedisti la noi au fost platiti cu 10-20 de lei per protest cealalta tabara nu isi pot imagina nicicum ca si la protestele impotriva coruptiei au fost oameni platiti. Cum sa ia aia buni bani? Aia erau pasnici, cu copilul acolo, oameni decenti, asa ca tot romanul corporatist. Pentru ca asta e greseala lor, cred ca toti sunt ca ei. Si ca, vai, ce urat din partea Antenei3, i-a manipulat pe toti ca ei erau platiti, cand e fals. Intre timp, erau de la Securila printre protestatari "buni", animandu-i si batand darabana - poze si postari pe Facebook erau destule cu ei. Erau incitatori si violenti. E destul 10 din 1000 sa fie din astia. Recorder si Digi iau bani de la stat prin Securila. Antena 3 prin masinaria de partid PSD, tot de la stat. CNN/Fox la fel. Sunt la fel amandoua, tabere opuse dintr-un binom. Cu ce ar fi diferite intre ele? De ce ar plati o grupare agitatori si nu si cealalalta, doar ca tu faci parte din ea? Cat de sigur-sigur putem fi ca nu au fost platiti cativa de-a acolo? Asa, locotentii? Ca Antifa cat si alte zeci de organizatii care sunt finantate de socialisti nu au platit protestatari? Eu nu spun ca au fost. Eu spun ca nu avem cum sa stim sigur, dar ca foarte probabil este ca au fost, pentru ca asta e efectiv un job temporar aici in SUA, nu e ceva atat de obscur si imoral ca in Romania. Dar hai sa zicem ceva. Sa zicem ca nu e adevarat. Sa zicem ca e o Antena3 aici. Sa zicem ca postaci alt-right nazi si-au bagat coada ca sa compromita protestele "pasnice". Ei au postat pe craigslist ca si cum ar fi postat socialistii sa le denigreze demersul. Chit ca protestatar aici e o meserie cum ca imaprtitul de pliante in Romania. Sa zicem ca mancarea, apa si medicamentele date gratuit acolo, cat si avocatul gratis daca te aresteaza platit de organizatiile acelea, nu intra in plata. Cu ce schimba asta ce am zis eu? Si anume ca protestatarii sunt de-aia someri, saraci, vagabonzi si pusi pe furaciuni? Ca aia vin voluntari la treburi de gen?

Batranul protestatar

Vede romanasul nostru in video batrani: uite ce brutala e politia, saracul batran cu baston, cum poti sa zici altfel? Omul ala se incadreaza in fix in profilul acoperitului descris mai sus de mine. Batran de 75 ani, agitator de meserie, care nu a scapat niciun protest din ultimele perioade, merge direct in fata politiei, ca e batran, doar nu o sa il impinga, nu?, sa faca glume proaste. Are o casca de politist in mana; declarase ca el tot ce vruse este sa le-o dea inapoi politistilor. Insa, din film, politistii, care prima data il intercepteaza calm si confuz, credeau ca s-a pierdut ca e slab de minte, din momentul cand incepe sa-si deschida gura si sa le fluture telefonul prin fata, devin agresivi dintr-o data. Nu a facut absolut niciun gest sa le dea casca inapoi; ala era motivul sa se apropie de ei. Iar cand polistii au inteles i-au futut una.

Acum, ce le-a zis, nu stim. Poate ca batranul, ii stiti si pe astia ai vostri de-acasa, care umbla fix in timpul carantinei pe afara sau umple autobuzele fix cand merge lumea la serviciu, ii ardea de glume proaste, gen "cat vrei pe bastonul ala, hai ca am o casca sa ti-o dau". El credea ca politistii apreciaza gluma, il bat pe spate, apoi defileaza triumfator alaturi de el, ca uite, politistii sunt cu noi. Prost moment si proasta locatie, cand politistii primisera ordin sa curete piata. Nu stim nici daca ii scana cu telefonul, ca skimming device, ca sa intre pe blue-tooth-ul castilor lor sau frecventa radio-urilor lor, asa cum a zis-o Trump (care este, bineinteles, informat de servicii). Stim doar ca la o atingere usoara, nu prea tare, batranul parca a luat-o la fuga cu picioarele inapoi si a plonjat pe spate, la orizontala, direct cu ceafa in asfalt. Atat de artificial incat conspirationistii au scos-o ca un actor platit. Dar nu stim. Stim ca nu am vazut nicio poza cu protestatarul ala, nici de dinainte, nici de dupa eveniment, desi site-urile de stanga ne asigura ca e "sever, dar in conditii stabile" - cautati o poza cu el pe google daca nu ma credeti. Stim ca a venit de la aproape 400 mile departare, timp de 6-7 ore. Stim ca presedintele tarii, informat de FBI si CIA, a spus ca omul ala e plantat acolo special. Sigur, e deranjant si sinistru sa il vezi cum ii curge sange din ureche si telefonul ii cade incet din mana cand intra in coma, dar... totusi. Totusi. Totusi reclamele cu joburile de protestatari vroiau cat mai multe minoritati, poate si batrani, sa-i impinga in fata, sa arate cat e de rea politia. De-aia nici nu au sarit politistii sa il ajute, iar cel care a avut intentia a fost impins laoparte de colegul sau. Ce? Sa il atingi sa te filmeze sa te arate ca tu l-ai omorat? Asa cum l-a omorat politistul Chauvin pe negrul Floyd, cel ne-asfixiat, dar cu vreo 2-3 boli de inima active si 2-3 droguri in sistem? Dar stim ca el i-a luat gazul ca asa vedem noi in filmarea de pe telefon si ca politia e rea si rasista? Lasa-l in pace, ca vine paramedicul la el, noi nu il atingem.


Publicatiile din Romania

Pe langa filmulete de propaganda cu secvente scurte, scoase din context, in lipsa studierii oricarei reviste americane (engleza e grea), romanasii isi trag seva doar din publicatii in limba romana, care au in ultima vreme niste jurnalisti atat de iliterati si naivi incat pun botul la orice si nu isi dau seama daca un site strain, de exemplu onion, e pamflet sau real. Un blogger a explicat aici cum un site romanesc a propagat un fake-news, crezand ca e stire adevarata. Un site pamfletar a spus ca se organizeaza petreceri de corona virus - ei au preluat-o ca stire reala. Eu am aratat aici cum un rus propagandist a reusit sa se infiltreze in Romania Libera, publicatie finantata de americani. Practic, jurnalistii/redactorii sunt mai prosti decat cititorii. Pacat ca i-am dat block, ca as fi pus-o poza aici, dar o "jurnalista" din asta din Romania m-a contactat pe Facebook ca daca vreau sa ii explic situatia din SUA - practic, puteam sa ii spun orice. "Buna, am observat ca locuiti in SUA de ceva vreme, ne intereseaza daca ne puteti explica situatia de acolo". Jet, fa. O fac aici, moca, pe blogul meu pe care nu il citeste nimeni.

Recorder, publicatia lui Securila din Romania, numeste "infernul american". Am facut greseala sa imi bat pula de ei si au schimbat cuvintele in "imaginea Americii in deriva". Vorbesc serios, dar nu ma credeti, ca nu am dovada. Am doar screenshotul gata modificat.

Expresii ca
  • cele mai violente proteste din ultimii ani (vreo 2)
  • criza din SUA (nici vorba de criza, eventual e lockdown-ul din cauza coronaviruslui)
  • societatea este mai divizata ca niciodata (fals)
  • mai multe metropole sunt in stare de asediu (vreo 3-4 strazi din 3-4 orase mai mari)
  • America in deriva (ce?!)
  • economia e la pământ (ceeee?!)
  • infernul american (sters acum)
dovedesc nu numai o naivitate si o cretinitate jurnalistica iesita din comun, dar si o tendinta anume. Sa nu uitam ca Recorder e Securila. Iar Securila este platit din banii de taxe si impozite ale romanilor. Iar daca romanii iti pleaca cu milioanele in tari straine si ramai in brate cu parazitii si pensionarii, o cam iei in clanta. Practic, da apa la moara fix invidiosilor de la tara. Nu e mai bine in America, vedeti, stati acasa, ca tot acasa e mai bine! As putea sa ma insel. Ca nu e nicio conspiratie, doar incultura grava si fuga dupa senzational. Dar, totusi, e Securila. Europa de Est, comunism, alt tip de smecherie si propaganda.

Afectarea americanului

Infernul american - asa cum au titrat cei de la Recorder, m-a prins intr-o saptamana de pescuit, inotat, caiac, mancat inghetata la gelaterie, jucat pe calculator si mers la munca. Practic, cam asa l-a prins si pe 99.99% din americanul obisnuit. Nu a avut treaba cu protestele. Nu s-a dus la ele. Nici nu a vazut vreunul. Nici nu il intereseaza. Daca e barbat alb sau latino, ba chiar ii troleaza pe altii cu ele. Pizdele sunt proaste si au pus botul la propaganda progresista, asa se si explica numarul lor mare la proteste. Iar pe negri nu ii duce capul, asa cum ne-am obisnuit. "Cu Obama era mai bine". Cei "pasnici brutalizati de politie" ce se vad in poze sunt vagabonzii si somerii; cei cu adevarati pasnici nu se arata, ca sunt neinteresati. Cam 80% din numarul total de protestatari sunt vagabonzii veniti la batute, saracii si somerii veniti la rascoala si cioroii (care sunt someri) veniti la furate. 20% sunt oameni oarecum decenti, desi si ei cu joburi medii, lipsiti de orice ocupatie intelectuala, hobby sau vreo insemnatate in viata lor fada si goala, veniti sa cerseasca atentie, sa se simta speciali si sa puna poze cu ei in media. Spalati pe creier de propaganda progresista. Un mare procentaj din ei sunt pizde nefu, inclusiv LGBT. Protestatarii de ieri sunt cei de azi, cu vechime. In schimb, toata tara... Cei care sunt de dreapta, mai injura in gand cioroii si le e mila de politisti. N-o pot zice pe sleau, din cauza ca #racist si le e frica ca-si pierd jobul. Cei de stanga, injura politistii pe Facebook si "fac awarness", campanie, uite-te la mine, cat de ne-rasist sunt eu. Dar, in general, problemele sunt unde si cand facem gratar. Asta e un email de la un coleg de azi:
Si nu ai cum sa explici "jurnalistilor" de acasa asta. Ca ei ofteaza, isi sug maselele, si cauta pe altcineva, "de la fata locului", ca sa ii explice cum e cu "infernul". N-ai cum sa explici romanului analfabet ca SUA nu e o tara ca Romania sau Anglia, ci e un continent cu o populatie imensa, cat o treime a Europei, pe o suprafata imensa, cat cea a Europei. Ca lumile sunt diferite intre diferite state, care sunt ca tari ele insele, ba chiar si orasele sunt un animal diferit de restul statului din care face parte. Si mai ales, nu te crede, ca ala se bucura in sufletul lui invidios ca tu "suferi si o duci rau acolo", ca e "stat politist si politia bate nevinovati" si ca "nu mai e democratie, asa ca in Romania". Economia e la pamant, oameni buni!

Intre timp, eu sunt "bogat", ca veni vorba de economie. Serios. Cineva a pus pe facebook o intrebare foarte buna: ce inseamna sa fii bogat? Caci asta e esenta, lupta saracilor impotriva bogatilor care ii tin ocupati pe teme rasiale, nu? Pai... bogat nu e sa ai iaht si conace cu politie privata pe insule. Bogat sunt eu. La $70,000 pe an eu fac parte din cei 40% bogati din SUA si castig putin peste media familia omului alb de rand (adica luati ca o casa intreaga, deci si salariul sotiei, doua salarii, versus doar salariul meu). La $20k in banca bani adunati eu fac parte din cei 4% privilegiati din SUA. Omul care lucreaza, are job stabil, nu face droguri si nu isi cheltuie banii pe rahaturi consumeriste, este, de fapt, omul bogat in SUA. Si sunt in procentaj complesitor albi. Cat despre vagabonzi albi si cioroi, care isi schimba locul de munca din 3-4 luni si lucreaza tot atata... ei acceseaza Obamacare, all kids care, WIC si alte tipuri de welfare care ii mentine in viata. Iar cand pot sa fure o fac, ceea ce s-a vazut din plin la absolut toate protestele lor de victime ale discriminarii, cat si in zile obisnuite. Ca oamenii ca mine nu se duc la proteste, ca ei nu vor sa schimbe nimic, ca doar banul le vine si munca e usoara. Si ca mine e si americanul alb obsinuit. "I don't give a shit about them" - mi-a raspuns un coleg american ieri si eu l-am luat peste picior "you're racist!", razand amandoi.

Political corectness si alte inventii economice

Toate protestele, cat si miscarile sovine ale maghiarilor din Romania, de exemplu, pot fi explicate pe principii financiare. Omul, cu cat e mai sarac, cu atat devine mai nationalist si mai increzut in ideea ca el e cineva, ca merita respect, ca de-aia e sarac ca ii tine pe altii in spate, ca nu e mate fripte, ca altul e de vina pentru el. Protestele se fac din saracie. Dar, departe de mine teoria conspiratiei a lui nea Caisa din fata scarii de bloc. Ideea ca conflictele rasiale sunt induse de elita, de bogati, ca sa aiba saracii cu ce sa se bata intre ei, este prosteasca. Se intampla si la case mai mari, cu un limbaj cult si elevat aici, un blogger suficient de inteligent, cade si el in capcana conspiratiei oamenilor din umbra ce conduc lumea:

E pentru prima dată când spiritul elitei dansează. Iată-i şi cu bani, şi morali. Iahturile plutesc divin. Jet-urile private sunt în hangare. Copiii de bogaţi ies din universităţi ‘woke’ şi îşi încasează moştenirea de miliarde. [...] Conacele cu colonade albe strălucesc în zone protejate, cu bariere şi poliţie proprie, răspunzând într-un ţărm de ocean. Orice punct al lumii este tangibil. Orice este; orice poate să fie. E sublim.

Nimic mai fals. Conflictele acestea se nasc in mod natural peste tot in lume, in zonele mixte albi-negri: Londra, orase din SUA, Berlin, South Africa, Olanda etc. Iar explicatia este diferenta de rasa si cum este interpretata ea astazi. Diferenta dintre un negru si un alb e mare, mult prea mare. Nu vezi latinos la proteste sau alte etnii mici, italieni, polonezi, asiatici sau evrei. Dar de cioroi e plin. Am explicat aici cum sta rasismul ca pentru idioti. O poza face cat 1000 de cuvinte.
Genetic, rasial, tot ce vrei. E pur si simplu prea mare diferenta in IQ. Un American alb, average, are 100, iar daca ar fi avut 85, cum are un cioroi average, ar fi declarat instant de catre un doctor cu retard functional sau probleme mintale. Iar asta se reflecta in notele de la scoala; in procesul de invatare, la locul de munca si la succesul in viata, in crime si asa mai departe. Si pentru ca nu poti sa spui ca rasa e devina pentru ca esti rasist si nu mai vorbeste nimeni cu tine basca te dau afara de la locul de munca, diferenta este din cauza inequity (inegalitatii). Din cauza "factorilor economici". Din cauza ca omul alb triseaza cumva, face el ceva de ramane tot timpul cu bani in mana si plozi corespunzatori care sa ii duca mai departe mostenirea, prin inheritance wealth. Practic, e ca si cum ar tine banii numai la el si nu ii lasa pe cioroi sa aiba parte de ei. Ticalosul! Prin white privilege, si prin institutional racism si alte cuvinte inventate de propaganda de stanga. Iar, dupa cum spune proverbul romanesc, semeni vant si culegi furtuna, cand apare un conflict din asta, de buna seama aia rai impotriva carora luptam sunt oamenii albi. De-aia vedeti cum protestatari negri urla ca maimutele "fuck white people" si bat oameni albi aleatoriu. Propaganda de stanga, la fel ca in comunismul romanesc, a incitat la ura oamenii intre ei; iar aici e usor, caci diferenta intre cioroi si albi e foarte mare. E naturala. Si e de necombatut, oricat colegiu gratuit, joburi political correct la numar de rase (angajeaza cioroi din motive estetice), mancare gratuita si welfare le-ar dat, nu se schimba in cateva decade, ci in cateva secole, si ai nevoie fix de procesul invers: selectia naturala, nu sa ii tii in viata pe toate gunoaiele care fac 4-5 copiii iar apoi isi parasesc familia. Conceptele astea or sa ramana in SUA cat o sa fie ea pe lume, pentru ca nu mai poti sa ii deportezi pe cioroi in Africa. Sunt americani, mai americani decat mine. Lupta rasiala la fel (de fapt, aia e internationala, vedeti violentele din Africa de Sud, si acolo fix cu harneli de genul vin). Se mai intampla si un white-flight, desigur, dar nu mai ai loc pe Pamant, caci cioroii te urmaresc ca le place sa traiasca intr-o lume construita de altii. 

SUA democrata

Nu o sa va vina sa credeti, dar conspiratia aceea cum ca guvernul american prin institutiile sale faciliteaza haosul si protestele ca sa capete puteri tot mai mari, sa devina un stat politist ca sa controleze totul, e fix inversul realitatii. SUA este deja stat politist, a fost, de fapt, de la inceputul ei, de-a lungul timpului, pana acum. Pana acum. Razboaie civile, ala de independenta, toate au fost grupari guvernamentale legitime care se impuscau unele pe altele. Daca nimereai in tabara cealalalta (de cele mai multe ori diferenta o facea geografia si banii) erai impuscat pe loc din cauza inclinatiilor tale. La fel, azi, daca spui ceva ce e interpretat rasist, te da afara de la locul de munca a doua zi. Chit ca nu a avut legatura cu jobul. Ti se duce cariera pe pula. Chit ca exista libertate de expresie.

Dar, pana acum. Ce e mai rau decat un stat politist? Statul democratic. Democratia vine in mai multe variante si culori, nu este o singura versiune cum crede omul primitiv. Ceausescu anunta de la balcon ca "agentiile straine ataca valorile democratice ale Romaniei". De ce nu? Ce inseamna comunismul, punerea la comun a resursele si detinerea lor de intreaga muncitorime decat o forma brutala de democratie? Democratie inseamna "puterea poporului" - or, poporul isi regasea reprezentantii in Partidul Comunist Unic. Europa, toata, inseamna o alta forma de democratie, una mai libertina, una cu mai multe partide care se razboiesc intre ele, iar, in unele tari mai civilizate, ca Franta si UK, s-au aliniat in doua tabere. Doua partide, deci: conservatorii si liberalii. Fostii monarhisti contra republicanilor recenti. Dar SUA? Ce este? Cea mai mare democratie a lumii, asa cum radeau sarcastic proastele de mai sus? Pai e democratie, desigur. Dar nu una europeana, ci versiunea imbunatatita. Vedeti voi, Parintii Fondatori au inteles ce fel de democratie circula si in Europa, caci concepte progresiste si liberale erau de atunci in circulatie. Democratia unde boborul are putere, gloata, pleava, oamenii de jos, pulifricii, somerii, asistatii sociali. Oricine are dreptul la o opinie, un somer cersetor betiv este egal cu un profesor universitar la exprimare. Asa ca au evitat sa foloseasca cuvantul "democratie" peste tot in continutul Constitutiei, asa, sa nu sa se interpreteze. Au folosit in schimb "republica", insa republica inseamna doar lipsa nobilimii, ne-monarhia, este doar un frame-work, nu un regim politic complet. Republici au fost si USSR si PCR si toate statele totalitare cu dictatori. Dar de buna seama ca este o democratie, asa cum a si explicat nea Adams mai incolo, cand l-au intrebat. Doar ca este o democratie reprezentativa. Adica saracii si boschetarii nu intra in calcul in ea. Nu au drept la cuvant si la putere. Degeaba a avut Hillary mai multe voturi ca colegiile electorale au decis sa il aleaga pe Trump presedinte. Adica votati, somerilor, dar tot noi alegem seful. Aveti drepturi si responsabilitati, dar noi decidem care sunt alea. Si asta nu e rau deloc si asta e fix esenta succesului american. Faptul ca un grup restrans de oameni foarte inteligenti si foarte corecti aleg si decid pentru tine, cat si impart dreptatea. Ca sarantocii sunt ignorati de stat. Ca nu-i asculta si baga in seama de nimeni, intr-un mod politicos, nu neaparat activ, dar asa, din default.

Viitorul

Nu ma refer la romani, desigur, nu mai am nimic de-a face cu niste primate, doar ca ma chinuie un sentiment de inferioritate si rusine: li s-au dus buhul peste tot in Europa ca sunt prosti gramada si nu stiu prea multe si sunt intoleranti. Ma refer la SUA, caci asta e casa mea acum. Nu sunt american, dar asta e tara mea si a urmasilor mei. Viitorul SUA suna rau. Lupta este impotriva democratiei reprezentative si este acelor ce vor sa instaureze democratia sociala (social democracy). Caci daca pana acum justitia in democratia americana se pisa pe sentimentele tale, pe opiniile tale si chiar drepturile tale (stat politist, cum am zis) si o interesa doar faptele concrete, argumentele si realitatea, acum incet, incet se transforma. Si deja se intampla. Cine e victima? Pai, un cioroi de care o societate normala si alba se bucura ca a scapat. Somer, fost puscarias, pe droguri, falsificator de bani, talhar, si-a abandonat familia.
Omul asta e imortalizat in murale peste tot in orase si considerat un inger, nevinovat, care avea toata viata inainte, o voce importanta in biserica din care facea parte etc.

Cine e criminalul? Pai, un om alb, care a muncit 17 ani ca politist, care si-a riscat viata sa apere cetatenii, a fost implicat in impuscaturi, literalmente a impuscat criminali, care a avut nenorocul sa stea cu piciorul peste un cioroi in care a crapat inima de emotii si droguri si de boli cardiovasculare. Acum 10 sau 20 de ani Justitia nici nu ar fi clipit. I-ar fi dat eventual vreo mustrare politistului si ar fi studiat cazul, ca material de training la novici.

Acum? Pai, trebuie sa tina cont de "vocea multimii". Albii sunt rai, discrimineaza negri, politistii albi omora negri. Situatia e la fel cu cea din Romania, unde cand victima (roman sau tigan) intra in sala de tribunal, familia agresorului, de origine rroma, numeroasa, incep sa tipe "huo, criminalule, vrei sa ne furi!", adica fix invers. Acum cativa ani era un caz de o minora tiganca de 14 sau 16 ani fututa de vreo 5 vecini din satra, barbati de 40-50 de ani, unul dupa altul, pe camp. I-a prins politia i-a dus la tribunal. Toata satra a tipat ca fata e de vina, ca i-a ademenit, ca le-a facut farmece, inclusiv mama ei. Asta e esenta democratiei europene, copiata si de romani. Ca daca tot satul iti spune asta tu, ca oficial, trebuie sa te executi. Puterea poporului. Ii dai ce vrea. Astfel, violatorii aia au scapat de puscarie, cel putin de durata obisnuita. Chiar daca fata era minora. Daca o turma de oi aleg sa se duca in rapa, tu, ca cioban, trebuie sa te conformezi, ba chiar sa le conduci acolo, ca de-aia esti pus acolo, nu sa decizi ca esti mai destept, sa asculti masa, ca sunt mai multi. Fix lucrul asta l-au evitat americanii pana acum. Sa nu aiba cretinii putere. Vagabonzii, somerii, sarantocii, scursurile umane. Sa nu fie SUA o democratie, democratia europeana, socialista, progresista. Sa nu mearga cu viteza ultimului prost. Sa decida doar cativa, cei mai buni, nu toti.

Si asta a fost momentul de cumpana. SUA nu este nimic altceva acum decat o Europa de Est, in ochii mei, din momentul cand politistul ala nevinovat intra la inchisoare si cioroiul primeste statuie. Anarhia va domina; caci cine isi va risca libertatea si viata pe un salariul jumatate cat al meu sa se bata cu cioroi si cu drogati? Cine ne mai va apara acum? Cine se va mai face politist? Pe $40k pe an si riscul nu numai sa fii impuscat, dar sa intri in puscarie ca prostul, mai nou.  Orase intregi voteaza, in spiritul democratic explicat mai sus, sa desfiinteze cu totul departamentul de politie. Ca doar ce se poate intampla? Haos? Se inchid magazinele ca sunt jefuite mereu si pleaca firmele? Ca devine un Detroit, Zimbwawe, Africa de Sud si alte zeci de exemple care falimenteaza ca toti oamenii albi pleaca?

Au dat la gioale, dar au si furat

Fals: Floyd nu a fost omorat de polisti, ci a murit sub genunchiul unuia. Mare diferenta. Diferenta dintre un deces ciudat, desi statistic, si intre o crima. Bineinteles ca politistul nu a vrut sa il omoare. De ce l-ar omori, sa-si complice viata? A fost o fenta de-a universului, de-a Barbosului, asa s-a intamplat, aia a fost sansa, loteria. Dar dementa de dupa nu e o smecherie, ci dementa reala. Un om care si-a riscat viata si a lucrat pe un salariu de mizer 17 ani, sa ne apere pe noi, acum e un gunoi, hulit si scuipat. Un drogat ce nu a avut niciodata un job stabil in viata lui, numai furaciuni, jefuieli, filme porno si ajutoare moca de la stat si biserica, ca a crapat, brusc a devenit un erou. O voce. Un simbol. Un lider, mai pula.

Si de-aia au si dat la gioale politistii. La maxim. Se jucau Call of Duty cu pistoalele de cauciuc, direct headshot, neinteresandu-i ca omoara din ei sau ca le scot ochii, mutilandu-i pe viata.

Fals: agresiunea politistilor inseamna ca SUA a ramas in picioare si ca e in continuare stat politist. Nu. Pentru ca Derek Chauvin tot intra la bulau si foarte probabil si ceilalati politisti. Politistii au dat de razbunare pentru colegul lor cazut in dizgratie. Au dat cu sete. Fix acelasi genunchi pe gat l-au folosit, poate chiar intentionat, daca urmariti filmuletele. Si-au fi zis la manie na, ma, mori si tu, caci acum in invalmaseala asta desigur ca scapa de filmari ale justitiarilor sociali, si in gluma hai sa vedem daca Floyd nu a trisat si e inca in viata, oare chiar moare un om daca ma pun cu genunchiul pe galti? Si au dat. Intre timp, superiorii lor faceau jocul la dublu: se pozau intre protestatari, cum protesteaza si ei, chipurile, ca toate vieturile conteaza, mai ales a cioroilor (ca aia sunt cei care fac gura mai mare), postau pe Facebook ca "politia e cu voi" etc. Intre timp, cand se duceau la birou le ziceau la agenti ori mama voastra ori mama lor. Concluzia este ca asta nu e semn de normalitate, asa cum ar parea sa fie, pentru ca asta e normalul cand vagabonzii iti fura din magazine; e doar un comportament la nivel de individ si doar la politisti, nu la nivel de tara. Pentru ca tara ii considera pe protestatari eroi si pe politisti gunoaie. Au jefuit televizoare si Vuitoane, dar au si protestat.


Concluzia?

Taci din gura, nu mai fii sarac si roman. Nu te du la proteste, pentru ca sunt pentru cioroi si saraci. Nu crede in ele, ca sunt ale saracilor. Vrei sa schimbi lumea? Nu se schimba, nu mai incerca. Asa ca taci dracului o data din gura. De ce dracu nu tac si eu si le explic meltenilor de acasa protestele cioroilor? Ca ma doare ca rade lumea civilizata de ei ca sunt spalati de creier de propaganda? Ca eu am venit din Romania in SUA tocmai ca sa schimb lumea unde traiesc, iar dupa ce am facut niste bani, aici a inceput sa se transforme in Romania? Am ajuns din Romania in Romania? Acasa ma trageau in jos toti, incepand de la gradinita, de la educatoarea ce dadea in mine si nu imi dea jucarii faine ca a altora copii; prin scoala, unde tot cu ce am ramas a fost in fata tablii, umilit constant, "vezi ca esti prost si nu stii?", stilul ala de profesor, universal intalnit din clasele primare pana la masterat, dandu-se smecher ca el a invatat pe de rost dinainte rezolvarea. La lucru? Cand aveam 2-3 colegi tarani de la tara avansati (eu nu, eu eram retrogradat) doar pe baza de origini sanatoase, de partid? Erau literalmente iliterati, silabiseau cand citeau, dar nu ma credeti. Ca seful meu imi bloca intentionat accesul la ordine, incalcandu-si consemnul si Legea Romaniei, ca apoi sa ma poata trage la rost, uite, ca nu cunosc ce trebuia sa cunosc, merit sa fiu sanctionat? Si ajung aici si dupa ce am reusit in viata, sa zic asa, si am ce imi doresc, vine Jamal si Latiffah si Martinez sa imi spuna ca stii, noi toti suntem egali. Scrie asta in toate publicatiile de stanga si, mai nou, in studiile "stiintifice", asa cum a pus botul romanul ala de mai sus citat. Ala cu IQ-ul este doar un mit, diferenta e doar la nivel de piele. Si daca eu am mai multi bani decat ei, asta inseamna ca am trisat si e vina mea. Si ca trebuie sa le platesc lor amenda, intretinerea, si vreo 3-4 plozi cu tati diferiti si disparuti din viata lor. Ca ei de-aia i-au facut, din vina mea si din motive economice. Ca altfel si ei ar fi invatat, lucrat si ne-furat fix ca mine. Ca doar suntem egali, iar daca nu suntem, o sa fim. Pentru ca eu sunt ala ce a trisat, furat si smecherit, nu ei. Se recrie nu numai istoria; ci realitatea.

Acasa ma trageau romanii in jos; aici cioroii si socialistii. Si in mod incredibil de enervant, aia de acasa tin cu boschetarii comunisti de aici, nu cu mine.

Nu intelegeti? Oamenii albi sunt de vina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu