vineri, 15 martie 2013

Urina divina din ceruri

Un bărbat ghinionist a fost găsit mort într-un parc din Yorkshire, Anglia. Se pare că omul a fost străpuns de o bucată de urină îngheţată în formă de săgeată, lungă de 1,95 metri.




Poliţia britanică a organizat o anchetă serioasă din urma căreia, până acum, s-a aflat că urina provenea dintr-o scurgere a sistemului de toaletă a unui avion, urină care a căzut pe pământ de la înălţimea de 10.000 de metri. În timpul căderii, din cauza temperaturilor scăzute, urina a îngheţat, cântărind nu mai puţin de 22 de kilograme, conform ziarului electronic Short News. Blocul de gheaţă a căpătat o formă aerodinamică de săgeată ascuţită, reuşind să străpungă corpul bărbatului, dintr-o parte în alta.

Lt. Sara Thornton de la Scotland Yard a oferit publicităţii un interviu în exclusivitate: Este vorba de un accident nefericit care s-a încheiat mortal. Identitatea bărbatului nu s-a confirmat încă din cauza nerecunoaşterii sale oficiale de către familie, însă se pare că este un bărbat emigrant român care lucra la negru la o firmă de jaluzele din apropierea Londrei. Cu ajutorul calculatorului am aflat că avionul este marca Airbus şi aparţine firmei Wizz Air. Credem că în timpul unui zbor low-cost pe ruta Târgu-Mureş, România - Dublin, Irlanda, una dintre conductele toaletei s-a spart, cauzând scurgerea unei cantităţi însemnate de resturi umane, însă mai aşteptăm raportul oficial al firmei.

Contactaţi telefonic, firma Wizz Air a declarat că nu îşi asumă nicio răspundere şi nicio vină pentru ciudatul eveniment. Ba chiar, a susţinut că întreaga vină aparţine călătorilor din avion. Noi suntem o firmă internaţională de renume mondial. Suntem cunoscuţi pentru raportul avantajos calitate preţ, nici nu punem la îndoială calitatea avioanelor noastre! Şi să vă pun eu o întrebare, dacă se poate, oare de ce majoritatea accidentelor şi incidentelor ce apar în timpul zborurilor noastre se produc numai pe ruta România - alte ţări? Să vă spun eu, dom-le? Pentru că românii întotdeauna nu au grijă de lucruri, întotdeauna sparg şi strică cu orice vin în contact. Aşa ceva nu se mai poate! a declarat extrem de nervos şi supărat József Váradi, Directorul General Executiv al companiei. Din cauza declaraţiilor ofensatoare, nu putem reproduce întrega convorbire telefonică, însă, putem rezuma că un grup de oameni de la ţară de pe Valea Gurghiului, judeţul Mureş, s-ar presupune că şi-au bătut joc serviciul de toaletă din avion, scriind texte licenţioase cu marker-ul pe pereţi şi rupând clema de scurgere a apei în vasul de toaletă, ducând la înfundarea lui şi spargerea conductei de scurgere. Ceea ce e şi mai ciudat, e că bărbatul găsit mort în parc provenea din aceeaşi zonă, deci, practic fiind ucis de proprii lui vecini.

Luând legătura cu unul dintre călătorii din acea cursă, un tânăr muncitor cu numele de George Capatos, acesta a părut chiar încântat de accident. Îl ştiam pe om, ne spune el. A fost un om rău, urât de vecinii lui, şi, chiar şi de mine. Niciodată nu dădea de băut la crâşma satului, ba chiar dimineaţa ne cerea ţigări. Pretindea să îl ducem pe gratis cu căruţa şi să îi adunăm mere din livadă fără să ne plătească. Trebuia mereu să mă prefac că sunt prieten cu el, de frica răutăţii sale. Mă bucur că s-a întîmplat asta, Dumnezeu nu uită, şi nici nu bate cu bota. 

Declaraţia şocantă de mai sus ar putea pune pe gânduri pe oricine, căci, dacă Dumnezeu ar vrea să pedepsească un om, ar avea atunci un umor foarte negru ca să îl pedepsească cu o săgeată de urină provenind de la membrii propriul său neam. Mai raţional, am putea accepta întâmplarea ca o coincidenţă sinistră, căci întâmplări similare s-au petrecut şi în Germania în 1985 şi în statul Virginia, 1989, când, la fel, blocuri de fecale îngheţate au căzut pe pământ. De fapt, putem vedea evenimente asemănătoare tot timpul, în societăţile noastre umane: membrii făcându-şi rău unul celuilalt intenţionat, sau accidental din cauza prostiei şi mitocăniei lor. Exemple concrete din istorie: căderea Imperiului Aztec din cauza religiei, decăderea Imperiului Roman din cauza tiraniei şi lăcomiei guvernanţilor, căderea stalinismului din cauza favorizării industriei pe o agricultură săracă, căderea comunismului din cauza legitimării actelor de cruzime a unor pături de indivizi asupra alteia. Chiar daca exemplele sunt la nivel de macro-societăţi, aceste lucruri se întâmplă şi în societăţi restrânse, cum sunt sate, echipe de fotbal, colegi de serviciu, organizaţii religioase etc, cu diferenţa că perioadele de timp necesare decăderii şi degradării nu sunt de sute de ani, ci de ani sau luni. Aceste accidente duc la degradarea societăţii, din cauza prostiei şi lipsei de cultură a unor membri a acesteia, a declarat un profesor de la Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureş care a dorit să rămână anonim.

Un comentariu:

  1. auch ... super tare articolul, iar din toate lumile paralele existente aceasta e extraordinara :))

    RăspundețiȘtergere