vineri, 28 februarie 2020

Amenintare cu bomba romaneasca

Ca sa incepem transant, nu exista bombe in Romania. Oarecum, e adevarat, or fi existand amenintarile cu bomba, dar nu si bombele. Iar SRI-ul nostru, stiindu-se cu musca pe caciula, ceva cu legaturi cu Securitatea de a fi tras in oameni, ceva cu "infiintare" din cauza amenintarii ungurilor din Targu-Mures in 1990, este mereu pregatit sa sara in actiune. Sa salveze cetateanul roman de rand de bombe.

Chestia este ca NU EXISTA bombe in Romania. Cu greu poti sa iti procuri un pistol si sa tragi in oameni. Daca ar fi existat un singur atac cu arme in Romania atunci ar fi fost probabil un atac cu bomba. Pentru ca pistolul ar fi mai usor de gasit decat o bomba. Dar nu a fost.

Ideea ca cineva, din umbra, de preferinta strain, ar ataca Romania, ar ataca cetatenii romani ce isi vad linistiti de treaba este o mentalitate subconstienta a comunismului. Agenturile straine, Soros, corporatiile - toate acestea sunt amenintari la adresa Romaniei.
  • Faptul ca un roman a amenintat ca loveste cu ciocanul o butelie de gaz (risc 0 de explozie) aia nu e amenintare cu bomba.
  • Faptul ca un roman a anuntat la 112 ca isi "detoneaza" masina (aia insemnand sa ii dea foc si sa arda mocnit, pentru ca niciodata o masina nu explodeaza cum a vazut el in filme) nu e amenintare cu bomba. 
  • Faptul ca un secui a declarat ca pune bombe de parada militara de Ziua Romaniei, si a inceput sa adune praful de pusca din... petarde, aia nu e amenintare cu bomba. 
Insa, in mintea proasta si superstitioasa a gloatei romanesti, exista intotdeauna amenintarea asta.

Oamenii dintr-o biserica au sunat la 112 ca cineva a uitat o valiza langa altar. "Am sunat, ca cine stie, la cate se intampla pe lumea asta, poate au vrut sa ne omoare si pe noi, doar ca suntem crestini".

Altii, asta am trait-o pe viu, au sunat ca si-a uitat un turist valiza la o terasa. Au venit SRI-ul dupa o ora, aia erau in vacanta, in mod natural. De fapt, asta e scopul: locuri caldute, la buget, pentru beizadelele partidului, sa ne apere de bombe. Lucreaza "de acasa". Au iradiat valiza (proastele de vanzatoare de la o saormerie se uitau ca gainile pe geam, la toata desfasurarea de forte, la 5 metri de valiza; "intrati dracului inaintru ca dam cu raze si va iradiem!" urla securistul). Au declarat ca e suspecta, pentru ca are o sticla cu lichid inauntru. Care ar fi sansele. Ce coincidenta. Au venit cu robotelul vietii, pe senile, a prins cu mini-macaraua geanta, a scapat-o de 2 ori pana a pus-o in cazan. Au dus-o la explodat pe camp. In fata mea, eu trebuia sa tin populatia sub control, un mos cu accent de mitic balansa psihotic de la un minut la altul intre
  • "n-are cum sa fie, cum sa fie, dom'le, din astea, in Romania"
  • "adica, cine stie, poate sa fie orice, doamne fereste, e o bomba, ne omoara pe toti"
Am urlat de vreo 3 ori la el sa plece mai incolo, urandu-l cat e de prost. Facea 3 pasi in spate apoi ii facea inapoi in fata. Sa se uite si el la spectacol, sa nu-l piarda. Am avut si noi "generalul alb", ma rog, echivalentul lui: in civil, in tricou alb si mulat, pantaloni mulati, espadrile in picioare, lant de aur la mana si la galti, ochelari de soare. Ala facea treaba, sa mor de nu. Ii gestiona pe toti de tot era transpirat. Gigolo italiano. Tarasenia a durat o zi intreaga, fara el poate s-ar fi injumatatit timpul. Patroana de terasa care a sunat la 112 isi frangea mainile si plangea "ce am facut maica, mai bine o luam si puneam eu deoparte, mi-am pierdut clientii".

Valizele suspecte sunt febletea SRI-ului. Putem dormi linistiti, bucuria lor e cea mai mare cand ne apara de ele si se dovedesc a fi false, pliante, genti de voiaj, haine de boschetar. In sfarsit increderea romanilor incepe sa se contureze. Zici ca nici nu a mai existat securitatea si revolutia unde au omorat oameni. An de an fac rapoarte de cate demontari de atacuri teroriste cu bomba au prevenit. De-aia nici nu exista in Romania; ca le previn ei pe toate. Daca nu ma credeti, cautati pe site-ul lor.

Acum, ca sa dovedesc din plin forma de psihoza comunista ce salasluieste in mintea romanului, sa privim cu atentie un filmulet:



Toate elementele sunt acolo:
- amenintarea bombei si credinta pur cretina ca chiar exista cineva atat de aleator si raufacator incat sa omoare fara motiv, asa, din senin, fara sa aiba niste cerinte, un manifest, o imagine de prima data
- trepadusul de serviciu, care vrea sa ascunda lucrurile, sa nu se filmeze domnule, lasa, sa stim noi, dar sa nu stiti voi, asa cum era in comunism. Numai cine trebuie sa stie. Dar voi nu. El a "primit ordin", stie el de la cine, de la cineva important, cine stie, de la partid.

Iar acum, sa spun ceva transant: in Romania exista bombe zilnic si la tot pasul. Aleatoare, fara motiv, fara agenda, fara manifest declarat de prima data, fara organizatie ierarhica ca mafia, fara nicio logica si fara crutare. Omoara copii si oameni cu zile.

Haideti sa vedem studiile de caz.
Astea sunt ultimele mai recente. Am putea sa continuam pana maine, incepand cu Ionut, copilul de 6 anisori mancat de caini maidanezi, care avea muscaturi pe tot corpul in afara de talpi, in manutele sale stranse s-a gasit par de caine, care m-a socat si pe mine, pana in prezent, ca copilasul din Suceava, care a sarit ca un iedut (asa ii spun si baietelului meu, iedutul) in fata masinii, de i-a zdrobit capusorul. Chestia este ca din astea se intampla in fiecare zi. Accidente atat de cretine incat nici nu iti vina sa crezi. Iar romanii de comenteaza sar sa explice ca "e vina lui pentru ca..." prin asta incercand sa isi rasufle stresul cauzat de imaginile respective. De fapt, sunt mini-catastrofe sau accidente - nimeni nu e de vina. Insa, poti prevedea accidentul: norme, legi, infrastructura.

Traiesc in SUA nu de 20 de ani, ci de 3 ani. Mi se pare atat de ireal si inconstient sa vad oameni cum merg linistiti pe trotuare langa strada unde circula masini si tiruri mari. Fara un gard, fara ceva. Aici in SUA circula tirurile pe autostrazi. Faptul ca vad oamenii aia ce se angajeaza la traversare mi se pare socant: ce cauta zebra acolo? Strada acolo? Tirul acolo? Trotuarul acolo? Imi este atat de abnormal si tulburator incat cred ca daca m-as intoarce in Romania nu as putea sa traiesc acolo. Sa ma duc pe trotuar linistit, fara sa nu imi fie frica ca pot sa mor in orice secunda. Cum poti sa ai dumnezeule trotuar langa drum cu tiruri care merg cu 50 km/h? Cum poti sa nu iti fie frica cand te duci la spital, ca nu mori acolo capatand ceva infectie? Ca iti omoara copilul ca ii fac anestezie totala (sa nu mai miste, saracul, sa ii deranjeze pe dentisti) ca sa ii faca o plomba la un dinte de lapte, ce oricum o sa ii cada dupa 4-5 ani?

Ce tara este atat de neglijenta ca isi lasa copiii sa ii fie omorati? Sa nu ia o masura, un gard, o autostrada, o centura? Sa ii lase efectiv in plata sortii si a elementelor naturii? Zicea CTP, cred ca despre protestantii gazati, "asta inseamna ca suntem intr-o jungla, ca poate oricine sa iti dea in cap. Refuz sa cred ca traim intr-o jungla!". Saracul nu vrea sa creada adevarul. ESTE o jungla.

Este vina tirului ca nu a incetinit, asa cum prevede legea, la trecerile de pietoni. Daca limita maxima de viteza este 50 km/h aia inseamna la ei ca aia e si limita minima; se duc exact cu 50 la ora. E vina femeii ca nu s-a uitat si a estimat gresit ca se incadreaza, tragand copilul dupa ea. Asta e ca la toate constatarile politiei la accidente: soferul nu a adaptat viteza masinii la conditiile de drum. Dar eu stau sa ma gandesc oare de ce pizda ma-sii nu CONDITIILE DE DRUM nu s-au adaptat la oameni. Ce cauta trotuarul ala pe un drum de tiruri? De ce circula tirurile acolo si nu pe autostrazi? Ce cauta trecerea acolo? De ce tot timpul romanii sunt frica in ei ca le iau fata cineva, ca le dau teapa, ca nu opreste nicio masina sa ii lase sa treaca, asa ca trebuie sa se bage cu forta, sa fuga pe treceri? Pentru ca sunt bataia de joc a statului roman? In orice alta tara oamenii sunt calmi si disciplinati, pentru ca au pace in sine. Nu se pune problema ca n-or sa treaca in veci trecererea aia. In orice alta tara guvernul ei a prevazut situatii stupide fix de genul asta, pentru ca oamenii fac prostii, sunt obositi, nedormiti, bauti. Bineinteles ca nu femeia este de vina; ci soferul. A reusit sa bage in inchisoare un sofer nevinovat. Pentru ca daca s-ar considera ca ar fi fost ei, atunci toate milioanele de cazuri de soferi nervosi la volan care nu opresc la treceri s-ar fi rezolvat cu "pietonul a fost de vina pentru ca nu s-a asigurat". Pentru ca nu pietonul e cel care conduce masina capabila de a curma vieti, ci soferul.

De ce exista incolaceala asta de oameni, de treceri de pietoni pe drumuri de tiruri si de tiruri?

Avem amenintari cu bombe ce se dovedesc false, la care toata lumea isi pierde mintile, si bombe care ne omoara copiii, zilnic, repetat si continuat, fara de care oamenii sa aiba habar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu