vineri, 1 ianuarie 2021

Nigger Wars, Episode 4: Cioroiul contra-ataca

Un zisa memorabila dintr-unul din documentarele mele (am avut saptamana Chinei - in care m-am desensibiliat fata de chineji si mi-am dat seama ca sunt brute fara suflet) a fost: cel mai ignorant om despre China este insasi chinezul, traitor inauntrul Shanghai sau Honk Kong. Adica, cel mai nestiutor, cel mai prost, cel mai neinformat om despre China, realitatea de azi si istoria ei este insasi chinezul, traitor in bula lui urbana, consumator de informatii atent selectate de Partid pentru el, cu burta plina si cu haine decente (fiind constient ca se poate si mai rau). Iar cand i se pune o intrebare suspecta sau perceputa machiavelica, ti se raspunde, asa cum mi-a raspuns mie, personal, o chinezoaica fugita de acasa: Oooo, pai noi suntem niste oameni simpli, noi nu trebuie sa ne batem capul cu astfel de probleme. 

 SUA e un stat comunist/socialist; nu credeti, dar propaganda este, sau cel putin era, echivalenta si de aceeasi anvergura; in ultimii ani, de cand fake-news au explodad, nu a slabit sau crescut in intensitate; ci din paralela capitalista a devenit insasi propaganda comunista. Fie ca muncitorul detine mijloacele de productie sau ca omul are acces la detinerea afacerii - este oarecum cam acelasi lucru, doar cu o doza de optimism mai mare in al doilea caz. Adica, omul in capitalism iti lucra (sclavageste) mai tare decat in socialism. Inerent, banii si produsele sunt mai multi/multe. Capitalismul baga ca nebunu financiar. Oamenii viseaza cand or sa fie patroni si milionari. Socialismul se naruie de la sine financiar. Oamenii stiu ca nu or sa devina niciodata patroni si milionari, asa ca o lasa mai moale cu munca. Lasa-l, pe nea Gheorghe sa lucre, ca el e de la partid si are bani, nu ca mine. 


 

Dar, cum spuneam, modul de influenta a maselor, propaganda, nationalismul, intensitatea ideologica ramane la fel. Iar intrebarea ce se pune este, evident, daca americanul isi cunoaste istoria si stie pe ce lume se afla. Daca chinezul habar nu a auzit de piata Tiananmen, ca se fierb si se jupoaie cainii de vii, pentru carne, ca se omoara copii pentru organe etc, de ce ar auzi americanul de rand de problemele recente ale tarii sale? Astea nu sunt probleme sa-si bata capul oamenii simpli. Pentru ca daca si l-ar bate, nu ar mai lucra. Sau ar recurge la proteste. Sau la violente. Nu ar mai angaja cioroi, deci i-ar saraci pe cioroi. Iar cand nivelul de saracie creste, automat creste si nivelul de violenta. Pentru Guvern e mai bine sa fie mentinuta pacea. 

Avem o problema. Iar problema este majora. Este cioroiul. Daca toate tarile colonizatoare din Europe au scapat de cioroi rapid, intuind problema cetateniei mai pe urma, SUA nu a reusit sa faca lucrul asta. Parinti Fondatori ziceau pe sleau, nu cu dispret, ci chiar cu mila, ca cioroiul este pur si simplu prost si nu avem cum sa-l ajutam. Chiar daca sunt doar 15% din populatie, sunt capabil de o disruptere a societatii incredibila, de genul buturuga mica rastoarna carul mare. Nu numai atat, dar albi in sine, cu empatie defectuoasa, greseala mare, au inceput sa se certe pentru cioroi. S-au omorat pentru ei, de fapt, se omoara si se bat si acum. Nimic nu scuza faptul ca americanii iubesc cioroii, de la inceputuri. Cartile lor, literatura lor, este despre cioroi. Cea mai frumoasa poveste, aventura americana cea mai mare, a lui Tom Sawyer si Huck Finn, este despre cioroi. Coliba unchiului Tom este despre cioroi - nu inteleg de ce in Romania era mitul ala ca "ce faina este cartea aia", romanul de rand neintelegand absolut deloc problemele rasiale din SUA. Hitler zicea de americani ca sunt pervertiti si hipnotizati de muzica cioroilor. De fapt, sunt si acum, ca toti baietii albi fac rap si asculta rap si hip-hop. Se uita la meciuri de baschet si fotbal american, toate pline de cioroi. Se uita la pornache cu cioroi si lumea cand aude BBC il percepe ca pula mare de cioroi in loc de o televiziune britanica. Daca nu angajezi un cioroi ajungi la inchisoare pentru rasism. Daca nu te angajeaza el pe tine este perceput ca o dreptate. In prezent, cioroii, din generatie in generatie, stau in fata caselor primite pe gratis, pe care le distrug - de fapt, sunt numiti asphalt apes, traind pe welfare. 

Niciun stat nu poate sa supravietuiasca cioroilor; de fapt, nu poate sa razbeasca daca nu este omogen, cu oameni la fel, fara minoritati. In cazul SUA, avem worst case scenario: minoritatea sunt cioroii. Cel mai mic IQ posibil, echivalentul unui om alb retard cu agravante, plus testosteron marit, deci violenta de 7-8 ori mai mare decat media si promiscuitate ridicate. Solutiile sunt in ordinea urmatoare:

  1. deportarea in alte tari
  2. crearea unui etno-stat
  3. amestecarea cu americanii 

Si aici ajungem la capitolul istoric. 

 


1. Americanii nu au habar ca au existat numeroase experimente de a deporta cioroii. Aici poate sa intre si sterilizarea lor. Nimeni nu invata la scoala; nimeni nu citeste in ziare; nimeni nu face documentare. A inceput cu Liberia, daca nu ma insel. O noua tara nascuta in Africa, unde SUA a cumparat pamant. Au denumit-o tara oamenilor liberi. A bagat bani la greu in ea, au pus pachetul de legi pe masa, complet facut, cu parti inca din Constitutia Americana. Le-au dat cioroilor o tara manoasa, promitatoare, la cheie. Au deportat ceva din ei. Alti cavaleri albi ai dreptatii au sarit in sus. Au incheiat povestea. In cateva decade cioroii au pus tara pe butuci. Lovitura de stat/palat, razmerite, arme, ucideri. Sincer, nu stiu nici eu de alte experimente de gen. Sunt sterse din istorie.

2. Crearea unui etno-stat este imposibil; iti sare in cap toata lumea. Insa, se poate face pe zone. De pilda, in zone urbane, preturile apartamentelor din cartiere este mai mic; in suburbii este mai mare. Astfel, se face o triere monetara care devine, in fond, rasiala. In suburbii e pace, e liniste, scoli bune, oameni buni, case frumoase. In oras cartierele devin ghetouri, se arunca gunoi peste tot (de fapt, asta a fost prima regula ce i-am zis-o la nevasta-mea cand am ajuns in Chicago: daca vezi gunoaie aruncate pe jos poti sa presupui lejer ca este vorba de cioroi. Din nenorocire, au inceput problemele: cand pasea un om alb pe la ei isi lua bataie, omor, viol, talharie. Daca mergeai cu masina, incepeau sa arunce cu pietre in tine. Politistii incepeau sa fiarba, si cand faceau raidurile lor, chiar daca nu prindeau vinovatii, prindeau pe cine apucau: ii bateau, arestau, impuscau (in prezent cazurile de gen sunt prezentate ca "rasismul politistilor impotriva negrilor"). Prin anii '70 americanii efectiv au inceput sa plateasca cioroii, ca sa poata sta in siguranta. Welfare, case sociale, construnctii noi in cartierul distrus: terenuri de fotbal, atletism, baschet etc. Doar stati acolo, traiti bine, si lasati-ne in pace. Omul nesarac nu e atat de violent ca cel sarac. Pe atunci SUA era bogata. Acum nu mai e. Si au recurs la solutia nr. 3, cum vedem mai in jos.

Surprinzator, segregarea este ajutata si de un instinct natural de a trai intre oamenii tai. Adica sa arate ca tine, sa aiba aceeasi cultura etc. Cioroii se duc intre cioroi si formeaza ghetouri. Cum zicea pe sleau o cioroaica: imi place Memphis, ca sunt mai mult negri, dar nu vrea sa stau acolo cand vad ca e atata violenta. Oamenii albi sunt raspunzatori de efectul white-flight: albii se retrag incet, incet, cand sunt napaditi de cioroi. Orase bogate, cu infrastructura, construite de oameni albi, ca Detroit, Memphis, St Louis, Chicago etc acum sunt bagate in faliment. Cineva compara Hiroshima cu Detroit: in 1945 primul era pus la pamant de o bomba nucleara, celalalt era pe valul bunastarii; in 2000 primul ruleaza, al doilea este pus la pamant ca de o bomba nucleara - de cioroi. Oamenii albi pleaca. Dar pana unde se pleaca? caci Planeta ramane fara de pamant. Albii au plecat din Orientul Apropiat in Europa; s-au retras apoi in Europa de Vest, pana intr-o insula numita Britania. Au luat barca cu panze si s-au dus in SUA, Australia si Africa de Sud. Iar acum s-au umplut si ele de colorati. Unde este noua destinatie, caci tehnologia a esuat sa ne duca in Cosmos?

Apropos, numai zilele trecute am aflat de un nou experiment de segregare: Pruitt-Igoe. Practic, au ras ghetourile distruse si au construit blocuri moderne, varf de lance. Le-au dat la cioroi; problemele de violenta si droguri au inceput sa apara imediat. Intr-o decada le-au demolat cu bombe. Insasi arhitectul japonez a declarat: "I never thought people were that destructive". Inca un experiment de care niciun american nu a auzit si nici nu o sa auda; nicaieri nu se spune pe sleau ca este vorba de oameni negri, ci de "oameni". Inca o bucata de istorie ingropata; inca un studiu concluzionat cu: e greseala arhitectului. Dupa asta America a decis clar: desegregarea totala. Lasarea cioroilor sa se adune intr-un loc pana acum s-a dovedit dezastruoasa pentru toti. Din aceleasi timpuri, 60-70, au inceput sa ii bage fortat, cu cota, in universitati; cioroiul educat primeste mai multi bani si ajunge sa traiasca prin suburbii, sa se amestece cu jobul si adresa printre albi. Dispersarea cioroilor a devenit o idee buna, cu rezultate cuantificabile. Dar, necesita multi bani aruncati in ei. In plus, nu e moral. Caci parasirea cioroilor de catre albi ar degenera intr-o Africa locala.

3. America a saracit accelerat. Exponential, am putea zicea. De fapt, nu imi vine sa cred cum s-a distrus efectiv in fata ochilor mei. Intr-o singura decada, punctul de gratie fiind alegerea cioroiului musulman Obama ca presidente. Care, nefacand parte din clubul oamenilor mari de afaceri, a facut ce putea face: a imprastiat cu banii. Si inca si calculat, la fix, sa deserveasca cat mai multi cioroi cu putinta. Eram in Chicago cu nevasta si copilul; niciunul nu avea asigurare medicala. Eu lucram 60 de ore pe saptamana cu $16/hr la o fabrica-turnatorie de aluminiu. Oarecum acceptabil: aveam bani de mancare, haine, chiar enterteinment. Dar asigurarea medicala, totusi... Am ajuns sa dau $71 pe 3 pastile de antibiotic la prima viroza. Asa ca am facut ca saracii: haide sa luam Obamacare. Iar aventura m-a uluit: nu ma incadram. Eram prea bogat, bai, nene, pentru a primi asigurare medicala. Nu mai tin minte pragul, dar eram pe aproape. Dar aveam totusi un singur salariu, care nu era mare; de fapt, in fabrica la mine doar mexicani ilegali lucrau pe salarii aproximative; adevaratii americani o duceau bininteles, mult mai bine. Si mi-am pus intrebarea cum e posibil? Cine atunci poate sa se incadreze in pragul ala? Si raspunsul este simplu: oamenii care nu lucreaza, sau care lucreaza 2-3 luni intr-un loc, se declara nemultumiti sau zic ca e prea greu si apoi cauta altceva, stand pe tusa alte 2-3 luni. Si cine sunt oamenii care fac asta? Ati ghicit. Cioroii. Mexicanii lucreaza, insa ei mint cu nerusinare ca sa-si welfare-ul; mai ales ca e la ei e mai usor cu 6-7 copii, necasatorindu-se, evident. 

Ce face omul alb, care e mai inteligent, dar totusi sarac? Pai, nu-si cumpara antibiotice ca mine; ci cumpara antibiotice pentru pesti. E acelasi lucru, oricum. Doar ca cel pentru oameni costa de 10 ori mai mult. Incepe sa traiasca in masina; evident, mi-am cumparat si eu un mini-van: am scos scaunele din randul doi, rabatez randul trei, pun salteaua de gel si patura - uite, nevasta, avem un pat la nevoie. Caci, cine stie...

Lucrurile nu pot sa mearga in halul asta. Acum se discuta de UBI (Universal Basic Income): sa se dea bani regulat la oameni, doar ca sa stea linistiti, ca sa nu fure si sa dea in cap. Prea mult welfare. Si de unde? Pentru ca productia s-a mutat in China, luand cu ea joburi banoase, de ingineri, contabili, manageri si ITisti. Au mai ramas restaurante, depozite, transport si saloane spa (unghii si par). Calitatea la absolut orice a scazut enorm: case, mancare, utilitati.

Iar protestele ciorilor, de care iarasi nu stie nimeni, ca revin intotdeauna, imperturabil, cu o frecventa de circa 20 de ani, alte zeci de lucruri ascunse in istorie si neinvatate la scoala, iarasi ne-a readus de-aminte ca trebuie sa platim taxa de protectie. Mai mare acum. S-a marit treptat. 

Cum rezolvi problema acum? Pai, ultima solutie, cea finala: hibridarea. Mulatrul stie unde e, tot cioroi este si tot trage la ai lui. Dar un copil dintre un mulatru si alb? Pai, nu e nici alb si nici negru. Iata, deci, o avansare. De la reclame, show-uri, filme (inclusiv de vikingi care dau de un cioroi viking), jocuri. Toate si toate sunt cu cioroi in ele. Americanul e obsedat de cioroi. Negri sunt doar 15% din populatia Americii; latinii (mexicanii) sunt 30%; nicio reclama nu are vreun mexican in ea. Cioroiul e omni-prezent. Bonus, familiile mixte. Uite ce fericiti sunt aia cu bebe cioroi. Nu vrei si tu unul? Nu lasa statisticile cu cioroii care-si parasesc proprii copii sau chiar fura bani din alocatia (welfare) lor sa-ti stea in fata sentimentelor. 

Si, in prezent, asta se practica pe americani. Amestecarea rasiala - stergerea raselor. Sa fie toti ca unul. Orice desteptari de minte si scurgere de informatii "reale" se petrec pe forumuri obscure de internet, printre keyboard warriors, baieti albi care nu fac, totusi, altceva in afara de a comenta online. Restul lumii... pai, merge inainte cu propaganda. E prea puternica sa nu manipuleze oamenii. Ca in comunism, cand numai acum romanii (doar un procentaj extraordinar de mic), care afla acum de deportari, batai, crime, experimentul Pitesti, ce s-a intamplat la Revolutie - lucrurile ne socheaza. Dar ceea ce socheaza si mai mult este ca noi, romanii, suntem urmasii lor; comunistii s-au asigurat ca ceilalti sa nu aiba progenituri. Toata lumea se vizeaza acum mare breaz in fata nazistilor (sau invers), echivalentul cu romanilor care vizeaza cum ar fi luptat ei impotriva comunistilor. Gresit. Tu ai fi fost / faci deja parte din ei. Nu din tabara "buna"; din cealalalta. In 10-15 ani populatia de maronasi si cioroi devine apta pentru munca - sa vezi distractie. Cine mai lucreaza sa plateasca pensii, sa intretina infrastructura, sa asigure siguranta cetatenilor. In inca vreo 30-50 de ani, cand totul a saracit, incep mici razboaie si mici comunitati segregate. In inca 100 de ani, dupa cateva genocide si orori, lumea se intreaba cum de s-a putut intampla asa ceva si se vizeaza cum ar fi stopat ei lucrurile. 

Teoretic, in marea schema a lucrurilor nu chiar conteaza; noii hibrizi sunt capabili sa lucreze in fabrici si la tunsul gazonului. Ramane de vazut ce face elita si cum conduce ea lucrurile. Pe ce insule se muta, sau poate chiar alte tari, de unde dirijeaza lucurile in SUA - curiozitati din astea, daca nu le acopera si pe astea propaganda si istoria. 

 

Concluzie

Am venit in SUA sa devin american; sa emigrez. Sa fiu si eu, intr-o alta tara. Copilul meu sa fie american. Insa tara este iubitoare de cioroi si femeile lor doresc cu tot dinadinsul miracolul naturii: copilul de cioroi. Cum as putea sa ma asimilez acum? Cum as putea sa fac parte din ei? As putea, desigur, sa fac parte din tabara cealalalta. Dar eu nu ma incadrez. Pentru ca nu arat destul de alb; nu numai atat, nu sunt atat de gunoi ca spiritul Anglo-Saxon, sa jupoi pielea de om sau sa ii dau tepe. Oarecum, sentimente nobile de generozitate si toleranta, totusi le am. Ei ori nu le au deloc ori le au duse in extrem pana in defect. La ei bunatatea se masoara in bani; dezumanizati de capitalism, si-ar vinde si mama - de fapt, pe aici e la ordinea zilei ca mama sa-si dea in judecata fiul sau invers pentru o proprietate. 

Nu, frate. Imi adun banii si am sters-o de aici. Nu a mai ramas nimic din cultura care sa nu fie ticalosit, inclusiv razboaiele, afacerea medicinei, luarea cioroilor in brate (in timp ce ma scuipa pe un Est-European si e rasist impotriva lui), banii, familiile, societatea. Multumesc, dar totusi, nu. Aveti cacat uscat la cur, si, daca ma uit si mai bine, vad urme de cacat si-n jurul buzelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu