sâmbătă, 2 mai 2015

Comentariile Nationalistilor la Articolele Nationaliste

În baza dreptului și atribuției cu care Internetul m-a învestit ca trol nivel 42 (mai am încă de lucrat pentru a avansa în grad) și pârțâitor în biroul de bugetar declar un nou postulat:
Comentariile patriotarzilor la articolele naționaliste sunt de 2 ori mai retardate decât articolul în sine.
Pomeneam mai deunăzi de un articol patriotard despre ce mișto e România de pe vice și m-am grăbit să-l fac praf, chit că nu este nevoie de vreo demonstrație că articolele de pe vice sunt de rahat. Dar am niscai circumstanțe atenuante pentru că erau chestiuni naționaliste des întâlnite printre internauții români naționaliști afoni. 

Și avem acum, în ordinea zilei, un comentariu de la un distins domn pe nume Tane Mario a cărui nume ne dă prima impresie că este un Marean care s-a dus la castraveți și căpșunele în Italia, unde, nădușind de atâta gresie pusă și atâta fugă de carabinieri, și-a pierdut numele autohton și a căpătat influențe găinaro-meditaraneene. Dar Mario ne lămurește că, deși folosește cuvântul noi când se referă la români, l-am putea contrazice. Deci Mario nu este român sadea, poate nici măcar 10% din sângele ce-i curge prin vene nu e de vasluian, să moară mama, deși nu știm de unde a prins limba română. Cât despre locație ne asigură pe facebook că trăiește în Bogota, Congo, Central African Republic.

Și, deși nu am destui neuroni să pun cap la cap vreo legătură între românii de o anumită teapă și o țară mult prea exotică de a fi atinsă de acești români, chiar dacă ridicăm miza și aruncăm în joc și o anumită etnie, Mario ne lămurește (pentru a treia oară) că el muncește, ba chiar s-a ajuns bine și în mărinimia lui oferă ajutor prin oferirea unui loc de muncă pentru oameni care au fost odată ca el. Așa că uite ce poză și-a pus la profilul de facebook:
Nu cred că vă mai surprinde textul. A fi agramat e o caracteristică esențială în a fi patriotard sau naționalist. Revenind la tema inițială a articolului, fasolea din conservă s-a umflat in Marean al nostru, care a simțit înlăuntrul conștiinței sale românești că trebuie să aducă lămuriri articolului de pe vice. Așadar să ne minunăm de intervenția lui atât de necesară:
Pe o parte sunt total de acord cu tine.Ne dam cu ala caruia ii merge mai bine,tra la la.La fel fac si curvele.Ceausescu a facut o industrie de orice briz-briz pentru ca atunci cand am scapat de datorii,sa inceapa un export de orice cacat.Nu ne vindem muntii dar luati niste ceramice si o Dacie si vedeti-va de drum.

Da,ai sanse aproape nule sa fii impuscat pe strada aiurea,cum se intampla la americani si chiar e un lucru bun ... "The american way" is not a good way.

De ce lumea a doua?Noi(si aici ma poti corecta) avem atat de multa istorie ca si popor incat daca le-o dam americanilor s-ar putea ineca in ea.

Faza cu "zic ca tine,fac ca mine" asa este.Am observat-o de la vreo 4-5 ani.Niciodata nu iti spun "NU" .Iti zambesc,zic un DA convins si fac ce cred eu.

Cartoon Network a fost si sursa mea de limba engleza.Asta si Tanar si Nelinistit(azi am vazut ca inca mai este(mindfuck))

Normal ca este industrie,doar nu o sa murim noi de foame.Dar cand te uiti la aderarea in UE,am fost nevoiti sa inchidem zeci de fabrici care mergeau stas.De ce?Revenim la curve.

Piratare?Ce e aia?Noi doar imprumutam pe o perioada nedeterminata,suna mai frumos.
Dar degeaba daca nu stim sa folosim informatiile pe care le avem.
Știu că sunt multe idioțenii, nu te poți aștepta prea mult de la un bărbat în floarea vârstei care se uită la Tânăr și Neliniștit, dar cel mai tare mă șochează această propoziție: 
Noi(si aici ma poti corecta) avem atat de multa istorie ca si popor incat daca le-o dam americanilor s-ar putea ineca in ea.
... și o să vorbesc doar asupra ei. Dacă mi-ar permite blogger aș împărți foaia în două secțiuni, una cu titlul România și alta cu titlul America, și dacă chiar aș avea timp aș umplea-o cu amănunte istorice de o deosebită valoare istorică. America, o țară de oameni neliniștiți, năprasnici, neobosiți, agitați psihomotoric de cafeaua ce a înlocuit sedativul ceai englez, aruncat și atunci, arogant, în ocean. România, o țară de ciobani și mămăligari adormiți de spirtul sanitar și lene. America, cea care s-a consolidat ca țară înaintea României, prin 1776, în mod violent, pe când România nici măcar nu s-a putut menține întreagă după unirea din 1859. Intrarea Americii în al doilea război mondial a însemnat grăbirea terminării războiului și, implicit, salvarea de numeroase vieți omenești. România a ieșit pe poarta din dos, cu statut de țară pierzătoare și trădătoare, ucigașă. Imaginea de onestitate și încredere internațională a României este pe veci distrusă. Ce să mai spun de țara care a contribuit cel mai mult la cercetarea științifică, a descins prima dată pe Lună, a reconstruit Europa de Vest după război etc...

Dar cel mai tare lucru, și jur că este cel mai tare lucru dacă nu ați auzit de el încă, este tăcerea istorică milenară. Un gol istoric de aproape un mileniu din istoria României (sau mă rog, de pe hotarele actualei Românii), între secolele IV-XIII. Asta înseamnă că în perioada aceasta de un mileniu de pe ținuturile noastre nu s-a auzit niciun pssst! istoric. Nicio scriere, nicio atestare, nicio influență culturală, niciun eveniment istoric, nicio construcție sau fortificație, pe scurt, nicio civilizație. Tăcerea istorică a fost atât de desăvârșită, încât vecinii noștri unguri au profitat de acest lucru și au încercat să argumenteze o lipsă de discontinuitate, o teorie imigraționistă, conform căreia populația băștinașă a plecat în totalitate cu retragerea aureliană, ungurii au venit și s-au stabilit, și mai apoi, au venit înapoi ciobănașii noștri, de la sud de Dunăre, peste unguri. Un argument favorabil pentru Transilvania - pământ unguresc. Însă istoricii români au adus contra argumente incontestabile, inclusiv Neagu Djuvara. De fapt, noi eram acolo, dar la stadiul de ciobănoi inculți și nespălați. Iar de ciobani cică niciun popor vecin civilizat nu vorbește sau îl consemnează în scrierile lor. 

Repet. Tăcere istorica de un mileniu. Ceea ce e absurd pentru America, țară cu activitate internațională imensă, poate cea mai densă din istorie, așa cum e ea, bună sau rea. Așa că nu. România nu are o istorie mai bogată decât America, iar ca să închei citând un alt comentator al articolului de pe vice, care vorbea într-o notă pesimistă și dezamăgită de cum ești tratat in Franța ca pensionar, a conchis cu resemnare și toleranță:
Asta nu inseamna ca nu mi-ar placea sa -mi traiesc batranetele undeva mai la sud si mai la caldura (sudul Frantei, Portugalia, nordul Italiei etc.) Dar cu o pensie de cateva sute de euro nu cred ca se poate. Asa ca cel mai intelept lucru, pentru a nu avea frustrari, e sa consideram Romania "cel mai misto loc din lume".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu