miercuri, 9 octombrie 2013

Allan & Ann

Am intrebat, odată, pe cineva de pe facebook, pentru că am văzut nilște like-uri date, dacă îi plac desenele anime. Iar ea mi-a răspuns: "cui nu-i plac anime-urile?" Textul e inspirat din Sailor Moon, acele desene animate care urmează regulile desenelor pentru copii dar au, ascunsă, o imensă încărcătură emoțională, demnă de o roman best-seller sau un film reușit, detaliată cum numai o minte și inimă japoneză ar putea-o face.

Lui Ali ii tremurau ochii. "Ce este acesta cald si moale ce il simt inauntrul meu?" Se trase mai in spatele Annei, aproape ca se ascunse dupa ea, din inaltimea unde priveau ca niste demiurgi cercul lumii.
-Anne... te rog!
-Ticalosilor! striga ea catre lume. Cum indrazniti?! Si intinse mana... la dorinta ei, intr-o fractiune de secunda va putea distruge totul. Cum indrazniti sa imi cereti iubirea? Iubirea e ceva ce se ia ca orice altceva, cu forta! Cum poti sa dai asa ceva?
Ali isi privea Andromeda inimii lui ravasita pe strada de puterea maniei Annei.
-Anne...
In momentul acela un fulger o izbi pe Anne. Cazu ca o frunza beata spre pamant... pe Pamant!
-Anne!! Ali zburase ca un inger si o prinse chiar inainte sa cada... "Anne..." si incepu sa ii se scurga cristale ciudate din ochi. Anne, cu ultimele puteri, sopti cu trandafiri stinsi de sange printre buze...
-Ali... de aici vad cerul albastru... cand ai privit ultima data cerul?
-Anne...
-Ali... Nu m-am mai simtit asa niciodata... de ce? de ce m-ai prins?
-Anne... eu...
-Dar... ea... muritoarea...
-...
Ali isi inabusi un izbucnit.
-Anne... eu te iubesc! Asta este iubirea! Iubirea nu este ceva ce poti sa iei cu forta! Inteleg acum!
Norii dintre stele se luminara scurt. Un al doilea fulger porni spre Anne. Ali o tinea strans si intoarse spatele la fulger... "fie... "
-Acum te voi urma, Anne...
-Ali... si ochii ei frumosi de demon lacrimau ca al lui... in ei se oglindeau cerul albastru... mori cu mine? dar... cum?!... nu vreau sa te pierd... ce este... acesta cald si moale din interiorul meu... care nu vrea sa ramana acolo?

Ce este acesta cald si moale din interiorul meu? Pentru prima data, simteam absenta unei persoane careia sa ii ofer iubirea mea... si plangeam, iubindu-i pe cei doi, caci ei si-au gasit-o....

Azi, ma voi cobori dintre stele pe pamant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu