miercuri, 19 decembrie 2018

Campanie romaneasca anti-coruptie

Marea masa a tinerilor burghezi romani, sobolani de corporatii, programatori, ITisti, HRisti etc, sunt idioti. Acum discutia asupra pourquoi-ului, a unor repere de comparat, gen inainte erau mai inteligenti sau statistica generala care ne-ar da oricum un procentaj "normal" de mic a celor mai rasariti dintr-o populatie generala, face obiectul unui alt articol. 

Caracteristici obisnuite se pot desprinde din activitatea de zi cu zi pe facebook: share-uire la articole de propaganda, stil fake-news, doar ca din partea aceea care le confirma convingerile, poze cu familii fericite si melancolice imbracate in costume populare, ei insisi invatand din carti straine, lucrand pentru firme straine, primind salariu de la straini, avand cultura hollywoodiana, citate plate stil Poptamas, doar ca de la alte persoane, si mai ales... probleme de perspicacitate. 

Ai o poza cu o galeata ce varsa apa prin niste tevi care duc la cateva borcane. Care se umpre primul? Daca un papuc reprezinta numarul 5, o floare numarul 3, cat este un papuc adunat cu 3 flori?

Un exemplu glorificator, care gadila orgoliul de destepaciune al acestor semi-analfabeti este urmatorul:


De unde putem observa ca un romanas de gen, atat de educat incat nu stie regulile de punctuatie si pune pauza inainte de semne, in trei locuri chiar, chiar si-a pierdut timpul sa traduca o mizerie, pentru a aduce lumina in satul consatenilor sai, sub indemnurile simtamintelor de bunatate si generozitate.

Aici este mecanismul ala de mandrie ca ai ghicit talcul, ai inteles, ca uite, daca ai baut te poate duce ambulanta acasa (de fapt, ambulanta nu te duce acasa, nici politia si nici pompele funebre), uite cum sunt eu de destept ca m-am prins de idee. 

Nu o sa ma leg de faptul ca Islanda are probleme mari cu alcoolul, dar totusi nu asa de mari cu conducerea sub influenta alcoolului - asa cum o au romanii, de exemplu, pentru ca aici e diferenta mare de cultura. Nu o sa ma leg nici ca Islanda e o tara socialista si reclama de mai sus se vrea o reclama si pentru bugetarii sai, uite, te poti duce linistit acasa treaz, politia si ambulanta te salveaza de cei rai, poti sa ai incredere in ei. O sa ma leg de faptul ca, asa cum ziceam, patriotarzii astia ce se imbraca in ii romanesti, sunt mai atrasi de cultura vestica decat cea romaneasca (sa zicem ca avem ceva), sau sa cladeasca ceva original acasa, si nu imitatii / copieri. 

Uite, de pilda, mi-a luat fix 10 minute sa pun un text nastrusnic care se potriveste la romani:


Experimentul e urmatorul: se cauta pe google:
- cati taximetristi hoti/talhari/pirati/violenti sunt in Bucuresti, capitala europeana, si cati dintre ei sunt si ucigasi de turisti
- cati dintre politisti au omorat/calcat cu masina din neglijenta civili, cati oameni nevinovati au batut/gazat, cati dintre ei au facut politie politica
- cate vedete au omorat oameni, de cate ori au repetat asta, si au scapat de lege; aici e asa-numit argumentum ad Huidum - orice discutie pornesti pe tema, tot la asta ajungi

Mai este si  celebrul "soferul nu si-a adaptat viteza la conditiile de mers pe drum". Bai, in absolut toate procesele verbale al politistilor apare. Tot timpul tu esti de vina. Omul de la volan. Soferul. Nu conteaza ca drumul e doar o patura de asfalt pe vechiul drum al carutelor, curbe inexplicabile in camp deschis, ca e plin de gropi, ca balteste apa, ca autoritatile au fost surprinse de ninsoare, ca viteza admisa era de 50 km/h pe un tronson inexplicabil de drept etc. Nu, prostule, tu esti de vina. Pentru ca daca ar fi altcineva, ala ar trebui sa raspunda ce face cu banii publici si nu ii investeste. 

Morala? Nu e niciuna. Poate doar ca tinerii nostri inteligenti si frumosi sunt incapabili sa vada probleme reale, locale, din bula lor de unde sunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu