joi, 27 decembrie 2018

Haideti in Rusia pentru licee gratis

Se da filmuletul de mai jos:
https://www.facebook.com/rferl/videos/325614458221199/


De la tulburatoarea sursa: Radio Free Europe/Radio Liberty - fonduri americane pentru presa libera din tari care nu au presa libera, de exemplu: Romania Libera pe vremea comunismului la noi. 

Ceea ce inseamna ca ruseasca caracatita a informatiilor si contra-informatiilor are tentaculele hat-adanc infipte, inclusiv in aparatele mass-media declamatoare a stirilor adevarate. 

In filmulet e vorba de un profesor de fizica in Rusia cum se filmeaza si pune lectii gratuite online. Asa, pentru elevii ce nu pot ajunge la ore. Chipurile, a devenit vedeta brusc datorita milioanelor de vizualizari. La un moment dat zice in interviu: "educatia si sistemul de sanatate ar trebui sa fie gratuite" - adica fix toba socialista ce o ai zi de zi in America. Un naiv sau un prost (daca nu e totuna) s-ar indarji si mai tare impotriva guvernului astuia american si a lui Trump, desigur, tapul ispasitor, ca de ce nu primeste lucruri moca. Ca uite, socialismul functioneaza in Canada, Suedia si acum si in Rusia. 

Hainele profesorului sunt noi. Cat si a elevilor. Nu curate; noi. Acum au fost scoase din magazin. Si arata vestic, nu estic.

Experimentele sale, cu roata de bicicleta par leit cu cele ce vezi pe youtube de la americani. 

Pe tabla sunt formule cu integrari si derivate - la nivel de facultate, dar scoala e un liceu. 

Intre sistemul de sanatate si cel educational nu este nicio legatura, dar totusi se mentioneaza. 

Ia uite-l pe blandul profesor, au ales unul si chipes, cat de cat, sa dea bine, ochi albastri, frunte inalta, cum ne spune pe zambetul pe buze ca educatia trebuie sa fie gratuita. Ca si cum ar fi pe bani in alta parte, in special SUA. Ah, uite, citeaza si din Pushkin.

Dar, bos, esti nebun, e vorba de liceu, nu de facultate, care este la fel de gratis in SUA ca si in Rusia sau in Romania. 

Esti nebun? De aproape un deceniu universitati americane (nu licee) si-au pus gratuit cursurile online. Zeci de universitati de gen. Web-site-urile lor sunt doldora de la nshpe mii de cursuri din nshpe mii de domenii, de la inginerie electrica la arta si istorie.  

La nivel U-NI-VER-SI-TAR. 

Youtube-ul e doldora de cursuri idem. Nu numai de profesori; de profesionali din domeniu sau de hobbyisti, la un nivel de nemaintalnit pana acum. Tot ce ai de facut e sa depui efort si sa aloci timp (dar e mai greu cand rusul sau romanul de rand o da ori pe pornache ori pe jocuri piratate).

Si atunci cand vezi un film din asta si il intelegi, dar ii intelegi pe oamenii aia de-acolo, intelegi nivelul rusilor, popor care a incercat sa isi impuna suprematia intotdeauna distrugandu-i/subminandu-i pe cei din jur, insa niciodata creand ceva nou la ei acasa. Absolut toate inventiile si descoperirile lor se bazeaza pe imitia vestului, nu zic nu, au avut ceva, dar chiar si baza ce au invatat-o ca sa ajunga acolo tot pe documentatia vestica s-au bazat. Oamenii astia sunt niste primitivi. Sunt niste gorile. Adica chiar cred ca inca se mai afla in Razboiul Rece si trebuie sa lupte impotriva SUA-ei cu radiatii psihotronice si forte oculte. Cine isi face primul OZN-ul cu tehnologie de la extraterestri, lol. Bai, daca te uiti la GDP-ul per capita descoperi ca Rusia e un fel de Romanie, insa una mai intinsa, dar cu "potential mare" - oameni, resurse. 

E cumva Romania o super-putere si nu stiu eu?

Ah, daci, Coanda, motorul cu reactie, Stefan cel Mare, inventiile furate de vest... uitasem.

P.S. Profesorul a fost imbrancit de pe bicicleta si "talharit". Pai ce-ai gresit, conasule, lui Putin?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu