duminică, 2 iunie 2019

10 argumente pentru originea ne-europeana a Romanilor

... dar nu din alea academice, ci din alea aflate la mana oricui.

Pornind de la intrebarea dar, totusi, ce vreau eu sa demonstrez? ce a aparut la sfarsitul comentului meu hazliu (cum sa ii trolezi pe daci - ultima mea opera pe facebook), 

trecand prin articolele mele de bataie de joc la adresa romanilor care, cred eu, tranteste niste informatii curioase, gen linia Hajnal care arata gradul de casatorie intre verisori, istoria Transilvaniei povestita (ok, nu am produs linkuri catre argumente acolo, dar tot se pune pentru ca oricine poate gugali), lipsa de creatie a romanilor cat si propaganda nationala ca "ei au creat, dar altii au furat",  lipsa de intelegere a lumii fizice inconjuratoare (cretinitatea, mai simplu zis - lucru demonstrat si de testele IQ si PISA, cele mai mici din Europa Unita) cat si gradul de religiozitate, practic, se amesteca stiinta si religia si se face terci (nota bene, specific Asiei Mijlocii), intoleranta catre vecini sau straini, cat si asemanarea comportamentului cu ungurii, lol, comportamentul romanilor asemanator cu al tiganilor, inferioritatea si rasismul romanilor in strainatate, lipsa oricarei valori europene etc.

si sfarsind cu testul meu de la ancestry dot com, il re-pun aici pentru posteritate, a) ignorati poza lui Borat, era pentru troleala si b) e foarte similar cu cel al nevestei mele cu exceptia faptului ca ea nu are in componenta regiunea Grecia-Balcani, ea fiind maghiara (sigur pana la stra-bunici - dintre care unii erau chiar din Ungaria colonizati in Ardeal), eu fiind roman (sigur pana la stra-bunici),

putem face o lista scurta. 

1. Culoarea pielii.
Romanii nu sunt albi. Romanii sunt bruneti, brunet insemand nu doar culoarea inchisa a parului, dar si a sprancenelor, a genelor, a firisoarelor de par de pe corp, a pielii, a ochilor si chiar fizioniomia fetei - dar despre asta mai incolo. Romanii se cred albi. Nu au iesit niciodata afara din tara secole la rand, in special in cea mai importanta perioada a alfabetizarii lor: vremea comunistilor. Nu au vazut oameni albi, doar pe maghiari in Transilvania si Bucurestiul, care in secolul trecut era 50% cosmopolit. Numai acum, in cateva decade, a inceput sa se schimbe ideea asta, cu emigrarea romanilor in alte tari in afara de Italia si Spania pentru motivele evidente. La inceput au fost mug-shoturile romanasilor nostri pusi pe infractiuni: daca la inceput lumea rasufla ca "dar astia sunt tigani, nu romani" acum a inceput sa cam taca din gura. Oamenii aia bronzati natural sunt romani si nu tigani. De fapt, asa arata fata unui roman sadea. Pamantie. Romanii sunt pamantii la fata, o culoare sinistra, nici mediteraneana greceasca, nici persana nobila, nici tuciuria borata a tiganilor, nici bronzul atragator al exoticilor. Dracu stie de unde din Asia au luat culoarea bolnava a lipsita de sange a trunchiului de copac in putrefactie. Oricum, e vorba de mai multe familii genetice aici, ca daca treci prin Oltenia si apoi prin Braila si Bacau diferentele sunt uriase. Triburi central-asiatice diferite reunite sub sigla de romani. Pe mine un turc m-a intrebat in US daca cumva sunt egiptean. I-am zis ca nu, lol, sunt din Romania si tara mea e mai degraba slava. Ciudat, nu se vede, m-am gandit eu. Probabil si el la fel. Deja intrebarile astea sunt obisnuinta la romanii plecati in Vest. Adica uite-te in pula mea la fata lui asta de mai jos, care imi zicea aici ca eu stiu istoria tarii mele, nu sunt analfabet ca tine!, istorie, desigur, aia cu dacii si romanii.
Uitati-va la fata lui. Care e deosebirea intre el si cineva din Asia Centrala? Si acum sar in sus arsi la coaie romanii ca ala e tigan. Nu e tigan. Se vede pe trasaturi ca nu e tigan, caci tiganii sau indienii (literalmente sunt aceeasi rasa) au alte trasaturi. Dar ala e doar unul... sunt toti, pardon, majoritatea, vreo 80% din Romanie, in afara de zonele mentionate mai sus: Ardealul, Bucurestiul (si ala faraonizat, oricum) si ceva zone din Moldova de Nord unde rusofonii au avut bunavointa de a contribui la materialul genetic ori prin violuri ori prin emigrare sa scape ei de alte violuri la ei acasa. Au mai fost amestecate culorile intre ele - planul de romanizare comunist al intregii tari - prin colonizarea din alte parti - moldoveni adusi printre unguri samd. De exemplu, eu sunt aproape la fel de tuciuriu ca cumanul de mai sus (totusi, nu arat ca pielea pulii intoarsa ca el), desi sunt de minim 4 generatii in Ardeal. Dar eu sunt alb... nu, nu esti. Uite-te in oglinda. Apoi iesi afara, unde locuiesti, UK, Olanda sau Germania si uite-te la oamenii de strada. Dar asa a iesit el mai negru - nu, culoarea nu se inchide, asa din senin, fara un factor extern, pe o perioada atat de scurta. Stramosii gentlemanului de mai sus erau tuciurii ca el; pentru ca erau triburi turcice venite in Asia Centrala. Unde credeti ca au disparut toate popoarele alea navalitoare de care ati invatat la istorie? In nimic? Nomazii trec, dacii raman?

2. Fizionomia fetei si a capului.
Nu numai culoarea pielii si, implicit, al parului, sunt diferite. Vesticii au caracteristice faciale diferite: au frunte inalta si bombata - ei sunt cei care au inventat parul dat peste cap, chiar daca e lung, pentru ca le sta natural. Romanii nu sunt capabili de asa ceva - stiu, am avut si parul lung - automat le curge in fata. Exemplul cel mai elocvent este Christopher Lambert in Nemuritorul unde, la un moment dat, isi baga capul in butoiul cu apa si il scoate.


Parul rezista; e tot acolo, dat peste cap, ca a oricarui anglo-saxon (francezii sunt germanici, desigur). Un alt lucru ce se poate observa, primul de fapt, este barbatia: toti au niste fete incredibil de masculine. Fata taiata ca in piatra, barbi puternice si maxilare rectangulare, lungi, arcade proeminente, pometi proeminenti si ochi taiati piezis, ca de viking. Selectie naturala datorata conditiilor vitrege sau atractiei catre sport, cultura corpului, competitii sportive, razboi deschis, fata in fata, onorabil? Cert e ca romanii au fizionomie asiatica: maxilare mici, barbi ascutite, din profil aduc foarte mult cu desenele manga, arcade mici si subtiri, fruntea tesita si ingusta. Selectie naturala datorata climatului cald, pastoral, lipsa oricarei atractii catre sport si miscare (era cald), insa in schimb predispozitie catre repaos si odihna, evitarea declararii deschis a razboiului, atacarea pe la spate, tradarea, sabotarea? Suna a Iran/Irak? Posibil... Alta chestie importanta e capacitatea craniana: popoarele vestice au capul mai mare decat al romanilor, implicit, alt nivel de facultati mintale si capacitati de inteligenta ridicate. Absolut tot ce este stiinta, arta, tehnica ne parvine din Vest; ei sunt cei care au construit cea mai avansata cultura a pamantului. Ce inteleg romanii cand se duc sa lucre la castraveti in Vest? Ce prosti sunt englezii (nemtalaii, francezii etc)! Asta e un lucru strict legat de adaptare climatica: in regiuni reci s-a favorizat marirea capului, iar in regiuni calde acesta s-a micsorat, evitand supra-incalzirea. Nu numai capacitatea craniului este diferita; ci si forma sa. Tineti minte toate filmele de actiune cu soldati americani rasi in cap? Priviti din lateral, urechea lor e la jumatatea capului. Parca tot capul e plat de la obraz la ceafa. Asa au ei capul. Se numeste dolicocefal.
Privit din fata nu prea este diferenta; insa privit din lateral da. Romanii au capul bracocefal: este rotund, ca de maimuta, iar urechile lor par amplasate imediat langa ceafa. Asta e o trasatura asiatica, desigur, asa au si indienii si tiganii si neamurile turcesti. Nu neaparat ca ar fi ceva negativ; e doar o ceva ce iese brusc in evidenta. Cap mic si turtit la spate, fata de capul "normal" al europenilor.

3. Forma corpului 
Bineinteles ca e diferita; nu insistam mult pe tema, doar spun ca vesticii au structura osoasa construita pentru a sustine un bagaj mare de muschi; romanii nu, romanii sunt slender, opusul robustilor, maini subtiri si corp ne-atletic. Numarul luptatorilor (K1, box, wrestling etc) este impresionant din Vest; romanii nu. Nu chiar ca indienii, cel mai ne-atletic popor posibil, dar pe aproape. Romanii sunt ne-atletici, brate subtiri, atrofiate, gambe subtiri, si mai fac si burta pe deasupra. Degeaba veniti ca Lucian Bute ca Doroftei - aia sunt categoria usoara, unde viteza si disciplina a contat mai mult decat muschii. Simona Halep, cat timp era gorila cealalalta activa, Selena, cat si altele albe, nu a putut deveni campioana - practic, a prins o fereastra. Tinerii nostri care umbla la sala ajung mai degraba sa fie rotunzi, sa para umflati, decat sa arate John Cena. Intreaga Europa de Est, poate in afara de ceva rusofoni, nu a dat nastere a unor luptatori celebri. De fapt, nici macar a unor sportivi celebri, fie chiar fotbal! Performantele Romaniei sunt din secolul trecut, unde sportul era la un nivel mai jos. Aparent contradictoriu, inaltimea medie din Romania e mai mica decat cea a Europei. Nu e neaparat inaltimea per se, e forma scheletului; or, anglo-saxonii au membre lungi, gaturi lungi, spate lung, iar lucrul asta se observa cel mai bine la cei slabi: chiar daca sunt slabi, par sa fie oarecum atletici, capabili sa puna muschi pe oasele alea. Pe cand romulanii nu au gaturi, ca testoasele, spate ingust in umeri si scurt, singurul lucru unde recupereaza fiind gambele. Inaltimea? La fel ca in Kazakstan si Rusia.



4. Gopo
Surprinzator, toate lucrurile aceastea s-au concretizat intr-un personaj din desene animate. Maini subtiri, trup piramidal, cu umeri ingusi si sele late, frunte ridata, ochi mici si negri, piele maronie... nu stiu cum i-a iesit, dar cert e ca atunci cand romanul a devenit constient de sine si s-a desenat in mod subconstient cum arata, a iesit OMUL, Romanul absolut, Gopo.
Poza cu Azamat Bagatov (Ken Davitian), care e armenian:
Gopo e armenian. He-man e anglo-saxon. Modelele noastre de barbati sunt Mircea Radu si prezentatorul ala de stiri a carui nume imi scapa - amandoi arata ca armenieni - deci aia inseamna la romani frumusetea, intr-acolo e atractia.

5. Inteligenta
Intram intr-un domeniu care e evitat de cei inteligenti si urat de cei mai ne-inteligenti. Pentru ca unele adevaruri sunt cam asa: inteligenta parvine in mare masura pe cale genetica si nu prea poti sa ajungi dintr-un prost un destept pe parcursul vietii. Cu cat se fac mai multe studii cu atat creste procentajul mostenit de la parinti, actual estimat peste 80%. Eu de-aia urlam ca indienii aia doctori si ingineri si programatori din Canada si SUA sunt, de fapt, niste tigani mincinosi si imputiti care au profitat de naivitatea Omului Alb, si ca nu au cum sa vina din mahalalele lor unde se caca pe strada de la nivel de maimuta la nivel superior omului alb. Dar, hei, #diversitate. Nu putem sa ii uram pe tiganii moderni si pe cioroi; acelasi mecanism ne-a adus si pe noi, romanii, in Vest, spalati si imbracati, in fata unui laptop, la birou.

In afara de Albania si ce tara o mai fi aia, care si-au tras-o cu casatorii intre verisori, IQ-ul Europei de Est-Sud-Turcia e cam acelasi. Tineti minte de popoarele navalitoare despre care am invatat la istorie ca au navalit in toata Europa si apoi au disparut instant, lasand cale libera dacilor sa devina romani? Alea sunt. Acolo sunt. Europa (aia nu a animalelor) au infiintat un stat tip tampon: Ungaria, unde au bagat bani, le-au cladit infrastructura, le-au dat regi, castele, au mutat germanici (sasi) sa construiasca orase si fortificatii, ca sa se apere de mexicanii Asiei. Popoarele astea nu au "navalit" asa peste noapte, cum crede melteanul, si nu au ucis si omorat; comparativ, e ca migratia animalelor din America Latina in SUA. Se castiga prin numar si prin supra-populare, nu prin violenta. Nu ai ce sa le faci. Poti sa faci ceva cu mexicanii din SUA, care au venit au imprastiat peste tot bed-bugs, mizerie, tiganie si abuzuri de welfare? Nu, normal. Nu numai atat, aia sunt americani; aia 8-10 copii per familie + inca 2-3 de la alte femei, baby-mommas, aia sunt nascuti in SUA, implicit, au cetatenie americana. De-abia stiu sa vorbeasca si sa scrie in engleza, dar sunt Americani. Nu e nevoie sa fie politica #diversity sa fie acolo; nu e nevoie de nimic. Sunt multi si strategia e de lacusta/maimuta; nu ai ce sa le faci, in afara de white-flight si pogromul (genociduri), dar cel din urma nu functioneaza pentru ca iti sare toata lumea in cap, asa cum le-a sarit la nemti si la sarbi. Rezultatul: impacarea cu sine si ridicarea paharului spre destramarea perpetua. Dar sa revenim; acolo sunt popoarele navalitoare venite din Asia; Romanii sunt, majoritar, popoare navalitoare. Ungurii nationalisti spun ca vlahii ar fi venit prin anul 1200 in Transilvania de undeva din Balcani; se inseala partial. Vlahii au adus limba, da, ei fiind neam italic, dar au adus-o populatiilor pre-existente si imediat migratoare - gen sarmati, sciti, cumani samd unde s-au scufundat in ei cum s-a scufundat Armada Spaniola in America Latina. IQ-ul general de acolo, provenit cum am zis, pe cale genetica, este venit din Asia si nu are de-a face cu Europa. Din pacate nu am gasit o harta cu IQ pe Asia Centrala; dar comparati Romania cu Kazakstan. IQ, PISA, chiar cultura. E aceeasi tara. IQ-ul ala de 91 e raspandit peste tot in Asia Centrala. Se pare ca cresterea animalelor nu era atat de solicitanta mintal ca cea a granelor; nu iti trebuie multa minta sa vii sa furi laptele unui alt animal, tu fiind alt animal. In schimb, farmatul... de la alesul boabelor si semintelor de prasila cu atentie, diferentierea plantelor fata de cele otravitoare, tehnica rasadurilor, strategii si tehnici de a spori productia, logistica si depozitarea sacilor de grane, comertul lor, prelucrarea lor in diferite produse de alimentatie, construirea de barn-uri si silozuri, managementul reziduurilor, ca paiele... Vai, inca cate!

6. Muzica
Asa arata tara pe regiuni la numarul cautarilor pe google fie salam, guta sau manele noi:

 Asa arata tara pe regiuni (Cluuujul rocher) la numarul cautarilor pe google Metallica:
Logic, nu? Un stavilar in fata popoarelor ce au venit si s-au asezat langa sate cu cortul, mai furand o gaina, mai cersind un pumn de malai, au fost Carpatii. Afinitatea catre manele e de neneglijat, in special in sudul Romaniei. Muzica balcanica nu e nimic altceva decat muzica orientala, placuta urechilor in Regat, Moldova si Dobrogea. Eu nu zic ca daca unui om ii place muzica orientala vine din Orient; eu zic ca daca unei intregi regiuni ii place muzica orientala provine din Orient. Similar cu "sa nu generalizam" - un cioroi nu e neaparat retardat ca face parte din comunitatea neagra care inscrie IQ agerage 85 in SUA - care, daca esti alb, automat doctorii te declara retardat functional - poate e chiar inteligent, mai destept decat tine - eu chiar am intalnit cativa. Dar daca intreaga comunitate inscrie 85-ul ala, ca de-aia e average, atunci nu putem sa o zicem pe sleau in pula mea o data ca e rasa de vina?!

7. Intoleranta
Romanii sunt intoleranti cu absolut orice: alta etnie (vezi episodoale cu bozgorii si tiganii, chiar daca e pe merit), alta religie (pocaitii sunt tot timpul demonizati si luati in bataie de joc), de imigrantii musulmani le e chiar frica, chit ca nu au vazut vreunul in intreaga viata a lor, poponari si literalmente absolut orice. Primul lucru ce il face romanul care ajunge in Vest este sa declare "ce prosti sunt localii!", el considerandu-se, bineinteles, fiind mult mai inteligent, si incepand sa demonteze politica #diversity si multiculturalismul, el insusi fiind acolo datorita acestora si fiind o minoritate acolo, nu fiind alb sadea ca localii. Romanii nu sunt in stare sa ia batjocura sau gluma: cand si-au batut joc francezii de Halep facandu-o cioara, cand tot francezii i-au facut tigani si ziceau ca nu o sa se apropie de ei prea tare la meciul de fotbal ca sa nu ia purici - romanii pur si simplu s-au scandalizat. Au inceput afectati povestea cu originea de daci si romani si ca ei sunt frati sau la fel ca francezii, ba chiar superiori lor, ca ei nu isi bat joc de ei samd. Sunt exact ca musulmanii ce au incendiat ambasada si au omorat oamenii pentru niste caricaturi, insa prea gainari si slabi sa chiar comita atentatele. Orice om alb ar ignora asta sau s-ar intreba in interior: "ba, e ceva neinregula cu mine? stai sa ma schimb!" In schimb, romanul tine mortis sa iti explice in cuvinte ca el nu e tigan si ca intre tigani si romani este o diferenta enorma (nu e). Exista mitul ala oribil, cum ca romanii ar fi ospitalieri. E pe aceeasi treapta cu "Baraganul, granarul Europei" si "romanii au topit cu laserul tancul rusilor". Romanii sunt inchisi la minte, partinitori, agresivi sa il schimbe pe celalalt cum ii convine sau cum i se pare lui ca "asa trebuie" - vezi punctul 10. Ghici ce? Rata de toleranta a gheilor, care e de fapt definitorie pentru aproape orice, se suprapune cu zonele de unde au venit popoarele migratoare asiatice. Si cele socialiste - despotice, desigur. Si cele mai putin individualiste. Si cele mai sarace. Si cele mai ne-europene. Linia Hajnal.


8. Religiozitatea
Nu cred ca mai este ceva de zis la capitolul asta. Atentie, nu ma refer doar la pupatul moastelor si taratul in 4 labe din ortodoxismul de zi cu zi; aici intra si superstitia. Or, la ultimele studii de pe teren, romanii cred in horoscop, in deochi si in descantec. De aici proliferarea "vrajitoarelor", acum si pe facebook, care iti descanta de orice te poti gandi. Imi amintesc de o poveste din Libertatea: un om care desena de hobby din cand in cand, in timp ce isi astepta autobuzul de naveta, a devenit un chip omenesc intr-o gaura fara scoarta a unui copac. Rezultatul: vreo 20-30 de locali au inceput sa se inchine, ca cica s-a aratat Iisus in copac, au adus lumanari, flori si au inceput sa pupe lemnul. Incredibil. Ba chiar omul i-a atentionat "vedeti, ba, ba ala e desenat de mine". A fost huiduit si pus pe fuga "pleaca de aici, satana, nu mai blasfemia!". Acum, Vestul e aproape in intregime a-religios; Asia Centrala este religioasa, atat de religioasa si intoleranta incat se arunca in aer pentru Alahu Labar. Comentarii?

9. Munca si predispozitia catre munca
Romanul e complet inutil dupa pauza de masa. Asa cum au observat si colegii mei de fabrica din Romania, asa cum au observat si ITistii care vorbesc pe forumuri online, cu oarecare admiratie catre straini, care incep devreme si sfarsesc munca devreme, pe la 4 plecand acasa, sa petreaca timp si cu familia, romanii intra intr-o stare de moliciuna si adormeala, trezindu-se ca nu au facut nimic pe la vreo 4-5 si incepand sa traga ca eroii, recuperand. Acum, eu nu imi bat joc ca sunt puturosi si lenesi; lucrul asta e natural si are o explicatie evolutiva. Vesticii sunt oameni formati in climate reci, care i-a impins intotdeauna sa munceasca si sa fie in miscare perpetua. Oamenii formati in climate mai calde au fost impinsi sa se retraga la umbra si sa se odihneasca in dupa-amiezile orbitoare si incinse. Nu numai romanii sunt asa; ci cam toti mediteraneenii, ba chiar grecii (cunoscuti ca lenesi in EU dupa ce nu si-au platit datoria prin munca) si italienii din sud lasandu-i masca pe romani - inchideau totul, magazine, alimentare, tarabe, baruri etc vreo 5 ore in mijlocul zilei, ruland doar dimineata sau seara. Asa e constitutia corpului acestor asiatici ce au doborat Imperiul Greco-Roman cum vor dobori Mexicanii SUA; nu chiar dusa in extrem ca a cioroilor, dar pe undeva la mijloc. Toti romanii au spus de germani ca lucreaza, robotesc, de la inceputul pana la sfarsitul zilei de munca, aproape chiar fara minte - pentru ca da, sunt si germani prosti. Dar de lucrat tot lucreaza. Romanul daca va prinde ocazia nu va lucra; va sta si va dormi. Asia Centrala? Pastori milenari de capre si de oi, care nu fac nimic in timpul zilei, numai cand seara cand le mulg? Insasi denumirea de vlah a ajuns sa desemneze pastor balcanic? "Pastores romanes" - prima mentionare a romanilor pe teritoriul Romaniei? Bat clopotele?

10. Socialismul
Din nou, la fel cu munca, nu e ceva ce dau cu bata, ci ceea ce e normal si creat evolutiv. Atragerea catre socialism are urmatoarele caracteristici:
- atractia catre un despot, un tatuca, incepand de la imparat - cuvant de origine latina (imperator) ramas ne-explicabil in vocabularul romanesc (inca o data, romanii nu sunt imperecherea sfanta dintre daci si romani si limba romana, cu greu considerata din familia latina, a mostenit cuvintele in mod indirect - adica prin alte limbi romanice, gen franceza, mult mai tarziu, secolul 18 gen - daca nu ar fi fost latinizarea asta tarzie limba romana niciodata nu ar fi fost considerata latina). Imparatul Ros si Verde au fost inlocuiti de Voda: voda in sus si in jos, secole la randul. Ba chiar si in prezent fondul nationalistilor retardati e constituit in intregime din voievozi: Stefan cel Mare, Mircea Viteazu, Mircea cel Batran samd. "Unde esti tu Tepes-Doamne, ca puind mana pe ei, sa-i imparti in doua cete, in talhari si in misei?". Voda a fost inlocuit cu Regele, dar pentru ca perioada a fost prea scurta sa se imprime pe constiinta romaneasca, a devenit apanajul actorasilor si artistilor de mana a doua, cum isi zicea Beligan sloganul: "Monarhia salveaza Romania". In tarziu, a devenit Presedintele, personaj unic, central si responsabil de toate: el imparte justitia, el da legea, el comanda (nu numai militar). 99% din romani habar nu au cum se imparte Guvernul Romaniei (Senat si Camera deputatilor), cine ce roluri are si, mai ales, impartirea puterilor in stat - pentru ca asta este o chestie copiata de la Vestici, suedezi, francezi etc, forma fara fond pentru romani, popor asiatic condus de un singur Domn, fiind o chestie ce tine de specializare si organizare in institutii, fiecare facandu-si treaba. Repet: in afara de un procent neinsemnat de 1%, care e in jur de 200,000, din totalitatea romanilor, cifra estimativa incredibil de mare, poate prea mare si gresesc, nimeni nu stie care sunt cele 3 puteri in stat si care e rolul lor. Am vazut romani postand poze cu Hitler si, contradictoriu, cu Ceausescu: "cei mai importanti lideri". Romanii nu sunt nazisti, nu; e insa atractia catre un personaj unic si credinta asiatica ca ala ii va dresa dur, ii va face oameni si ii va duce la succes, un fel de guru, omul bun la toate, supra-omul, care e si venerat in acelasi timp, ca la indieni.
- punerea la comun mai multe chestii si apoi impartirea lor - iar aici e insasi esenta socialismului si cum s-a format el: in iernile friguroase din Siberia, inexistente in gradul de brutalitate in Europa, cand, aleatoriu, peste noapte, o familie putea sa piarda tot depozitul de hrana, fie grane sau carne, fie gainile/oile. Organizarea sociala a devenit obligatorie pentru supravietuire. Nu a dat nastere unui sistem inovativ si a unor indivizi cu calitati exceptionale, a unui clase superioare literate, insa a tinut oamenii in viata. In Rusia acum e preponderent saracie si IQ mai scazut decat ca la vestici - insa inca traiesc, nu? Romulanii au fost formati la fel, dar nu neaparat datorita frigului; la ei a fost lupta si razboiul. Amenintarea perpetua ca vor pierde tot. Cand m-a intrebat o femeie in piata "ce mamaliga manca Stefan cel Mare?" am vrut sa o fac proasta, de ce ma intreaba prostii. Apoi mi-a explicat ca era din mei; nici vorba de cucuruz sau grau pe acolo. Am inteles ca a vrut sa imi zica o curiozitate si am zis ok si am plecat mai departe ridicand din umeri. Da, era mei. Meiul are perioada de vegetatie mai scurta - il plantezi si il culegi in cateva saptamani, fata de grau, care ar putea fi cules/distrus de... invadatori. Suna cunoscut? Iran, Irak? Socialismul romanilor este datorat catorva milenii de hacuire constanta, animalizare adusa din Asia Centrala cu ei, insasi boala mintala a romanului, tot timpul simtindu-se atacat si criticat, probabil de-aia au si plecat de acolo initial. Intr-adevar, un roman sadea ar putea fi catalogat usor in Vest ca avand PTSD mostenit genetic: lungi momente de moliciune, inertie, mamaliga, urmate de explozii - exploadeaza mamaliga.
- se baga peste celalalt si ii spune ce sa faca, cum sa faca, il povatuieste etc. E aceelasi sentiment provenit din vietuirea sateasca unde orice iesire din tipar ar periclita soarta satului. Romanul trebuie sa fie harnic, sa mearga la biserica, sa se casatoreasca, sa faca copii, sa nu isi faca casa mai inalta a vecinului, sa nu aiba parul lung si sa nu aiba mai multe capre etc. Daca nu, apar intrebari. "Cand te insori. Cand aveti un copil. Cand iti zugravesti casa. De ce nu iti iei o masina." Or, una dintre beneficiile imediate simtite de romani in strainatate e rasuflarea in sfarsit a lipsei vecinei de la 4 care cauta prilej de galceava la geam si isi baga nasul in toate treburile. Dupa cateva 3-4 luni, insa, toti incep sa ii duca dorul si ii catalogheaza pe vestici ca "oameni reci" si ca ei nu isi "gasesc prieteni aici" si ca toata lumea "e in treaba lor acolo si nu ii intereseaza". Da, sunt individualisti si nu socialisti; fiecare om e o insula acolo. Asa e Vestul. Inclusiv mesajele de dragoste in Vest sunt "am nevoie de tine" - ceea ce inseamna coborarea partiala a autonomiei si recunoasterea semnificatiei celuilalt in viata lui.

Ar mai fi inca unul de mentionat, marimea penisului, cea mai mica in Europa, insa similara cu a turcilor, iranienilor si irakienilor, dar as strica numarul magic zece. Va las, deci, cu o informatie netratata aici ce va face pula mica. In rest, toate argumentele, si sunt mii, conduc catre o origine asiatica. Sunt mii. Baticul femeilor. Raportarea catre un univers religios. Lipsa intelegerii unui argument valid, dovada, tehnica, proces stiintific. Lipsa inventiilor tehnice. Nevoia de poezie, romane si, mai ales, negreselile dintr-un text: daca pui o virgula aiurea sau doi de "i" in locul de unul sunt in stare sa iti distruga tot argumentul.

Iar acum stiti. De ce este poporul roman altfel? De ce e Romania altfel? De ce romanii, fata de vestici, par a avea tulburari mintale, incepand de la sentimentul dublu inferioritate-superioritate, corupti, indisciplinati, "las-o, ca merge si asa", tot timpul afectati si pusi pe scandal ca ar fi atacati si ostracizati? Pentru ca sunt central-asiatici. Unii explica hotia si lasitatea prin comunism si dominatia otomana - nu, nu. Lucrurile astea au fost aduse cu ei de unde au venit. Pentru ca au venit nasol. Au venit izgoniti si batuti de acolo, impilati si harsiti. Si au venit pe teritoriul carpato-danubiano-pontic si aici au fost la fel, ba de bozgori, ba de turci, ba de rusi. Si cand au prins la putere, au facut-o si ei. S-au razbunat si se razbuna de fiecare data cand prind ocazia. In Europa, in Romania, acasa pe nevasta, oriunde si pe cine pot. Pe Dumnezeu, pe natura, pe soarta, pe ceilalti care au prins lozul castigator in istorie. "Sa va fut pe toti!" - asta ar trebui sa fie motto-ului romanului de pretutindeni, venit din suflet, venit din inima, din toata durerea si apoi din toata ura venita de pe urma durerii, cu naduf, cu branza, cu pule in cur, cu intreaga viata si fiinta. Da, sunt prost, sunt cioroi, sunt lenes, sunt discriminat si vazut prost in toata Europa, asa ca sa va fut in gura pe toti! Da, am dat in cap, am violat, am furat, dar voi nu ati facut la fel cu noi?


Si de fapt, vorba asta si exista in versiunea amabila, e folosita zilnic, e cea a taranului imbrancit de pe treptele vagonului de calatori din nuvela lui Rebreanu, Prostii (ce nume epic), care a oftat amarat si neputincios: "Nu va ajute Dumnezeu!"

Un comentariu:

  1. Tu de ce etnie esti? Articolul tau este fictiune cu fragmente extrase din studii dupa bunul plac. Prea multa ura pentru romani. Esti tigan, nu?

    RăspundețiȘtergere